The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag

The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag
2022. március 15. kedd
|

Adatlap

Cím:The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag
Eredeti cím:The Suicide Squad
Helyszín:Portugália, Usa, Puerto Rico, Panama
Gyártó:The Safran Company, Atlas Entertainment, DC Entertainment, Warner Bros.
Forgalmazó:Warner Bros.
Év:2021
Játékidő:132 perc
Stílus:Akció
Ország:Usa
Korhatár:R (17 éves kor alatt nem javasolt)
Filmzene:Megnéz
Bemutató

Usa:2021 Aug. 5
Egyesült Királyság:2021 Júl. 30

Jegybevétel

Költségvetés:185,000,000 dollár
Hazai Bevétel:55,817,425 dollár
Külföldi Bevétel:111,600,000 dollár
Világszerte:167,417,425 dollár
Nyító hétvége:26,205,415 dollár

Alkotók

rendező:James Gunn
forgatókönyvíró:James Gunn
zeneszerző:John Murphy
producer:Peter Safran, Charles Roven

Szereplők

Joel Kinnaman
Viola Davis
Nathan Fillion
Jai Courtney
Sean Gunn
Margot Robbie
Steve Agee
John Cena
Idris Elba

Tartalom

Egy Dél-Amerikához közeli szigeten elnökváltás történt, ezért az országban zajló titkos projekt megsemmisítésére készül az Usa. Bevetik az öngyilkos osztagot, akik partra szálnak a szigeten, két csapatra osztódva. Az egyik csapat az elterelést végzi, a másik pedig benyomul a városba és elrabolja a projekt tudósát, akinek a segítségével bejutnak a titkos épületbe. Nekilátnak elvégezni a feladatot, de nézeteltérés alakul ki a csapat tagjai között.

Értékelés

Imdb: 7,2/10, 313404 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 90% a kritikusok szerint, 365 kritika alapján. A felhasználók szerint 82%, több, mint 2500 szavazat alapján.

Metacrtic: 72/100 a kritikusok szerint, 55 kritika alapján. A felhasználók szerint 7,3/10, 1019 szavazat alapján.

Háttér-információ

• James Gunn (rendező): Ez egy antihősök által vezetett titkos hadművelet. Ez a film nem más, mint John Ostrander képregényeinek a fejleménye.
• Peter Safran (producer): James Gunn hatalmas rajongó. Főként azok a szereplők érdeklik, akik nem az élvonalban állnak.
• James Gunn: Számomra a film legizgalmasabb része volt megjeleníteni a képernyőn mindegyikőjük történetét, még akkor is, ha csak rövid ideig szerepelnek.
• Charles Roven (producer): Sok előkészület előzte meg a forgatást. A szereplők kiválasztása sok időt vett igénybe, a rengeteg szereplőnek jelmezt is kellett készíteni.
• Judianna Makovszkij (jelmeztervező): Az első dolog, amit Gunn a tervezési fázisban mondott, hogy úgy kell kinézniük, mintha a saját filmjükből léptek volna ki.
• Peter Safran: Gunn pontosan látta maga előtt, milyennek kell lenniük. Néhány karakter szerepét eleve bizonyos színészeknek írta. A film majdnem minden szereplője az lett, akit először kértünk fel.
• Margot Robbie: Csak simán a forgatókönyve alapján azt mondtam volna: „Kizárt, hogy elválalom.” De mivel Gunnról van szó, elvállaltam.
• Judianna Makovszkij: (Harley Quinn jelmezéről) Gunn ezt mondta: „A képregénybeli jelmezt akarom, a vörös-feketét.” A kabátja részben bőr és részben viaszolt farmer. Egyedi festéssel készült. (Harley Quinn piros ruhájáról) Mint egy dizájner nagyestélyi elsőbálozós beütéssel. A fodros megoldás aszimmetrikus, de ennek nincs semmi jelentősége. Viszont később, szakadtan, jól néz ki.
• Margot Robbie: Harley olyan számomra, mint egy kisgyerek a játszótéren, aki, ha nincs más gyerek, először öt percig körbe-körbe szaladgál, majd leül és elkezdi a port rugdosni. De ha mások is bekerülnek a képbe, akkor kész zűrzavar.
• Idris Elba: Mindenki nagyon elmerült a saját szerepében.
• James Gunn: Idrisben megvolt a fásultság, amire Bloodsport szerepéhez szükség volt. Az ő karakterén változtattam a legtöbbet. A képregényben Bloodsportnak más dimenziójú fegyverkészlete van, amiből különböző fegyvereket tud előhúzni. Valahogy annak alapján találtam ki ezt a jelmezt az átalakítható fegyverekkel.
• John Cena: Peacemaker társaságban nagyon esetlen. Teljesen nyilvánvaló, hogy a fickónak önértékelési problémája van. Ha titkos műveletben veszel részt, inkább olyasmit viselsz, mint Idris karaktere, és ügyelsz rá, hogy ne vegyenek észre. Peacemaker egy nagy krómacél sisakot visel, mindene piros, fehér, kék és sárga. Ez az ember őszintén azt hiszi, hogy egy hős. Mindenen a saját logóját akarja látni.
• Margot Robbie: Hihetetlen, hogy Gunn mennyire tudja, hogy mit akar. De azt is érzi, hogy mikor jön el a pillanat, amikor teret kell engedni másoknak a kibontakozáshoz. Gunn azt mondta: „Csak indítsd be a kamerát, és hagyd, hogy csinálják.”

Előzetes

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek