Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek

Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek
2022. március 14. hétfő
|

Adatlap

Cím:Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek
Eredeti cím:Snake Eyes: G.I. Joe Origins
Helyszín:Santa Clarita/Usa, Mammoth Studios/Kanada, Vancouver/Kanada, Japán
Gyártó:Di Bonaventura Pictures, Hasbro, Skydance Media, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Paramount Pictures
Forgalmazó:Paramount Pictures
Év:2021
Játékidő:121 perc
Stílus:Akció
Ország:Usa
Korhatár:PG-13 (13 éves kor alatt nem javasolt)
Filmzene:Megnéz
Bemutató

Magyarország:2021 Júl. 22
Usa:2021 Júl. 23
Egyesült Királyság:2021 Aug. 18

Jegybevétel

Költségvetés:88,000,000 dollár
Hazai Bevétel:28,264,325 dollár
Külföldi Bevétel:11,800,000 dollár
Világszerte:40,064,325 dollár
Nyító hétvége:13,367,853 dollár

Alkotók

rendező:Robert Schwentke
forgatókönyvíró:Joe Shrapnel, Evan Spiliotopoulos, Anna Waterhouse
zeneszerző:Martin Todsharow
producer:Brian Goldner, Lorenzo di Bonaventura

Szereplők

Henry Golding
Úrsula Corberó
Peter Mensah
Iko Uwais
Takehiro Hira
Haruka Abe
Andrew Koji

Tartalom

Kígyószem úgy él, mint egy szellem, verekedésekből tartja el magát. Egy nap felkeresi őt egy férfi, aki átadja neki az apja gyilkosát, ha beépül az ellenséges klánba. Kígyószem belemegy és beépül Tommy klánjába, el kell lopnia egy mágikus tárgyat. Kígyószem megteszi, de aztán rájön, hogy a rossz oldalra állt, ezért harcolni kezd a klánért.

Értékelés

Imdb: 5,4/10, 32749 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 35% a kritikusok szerint, 144 kritika alapján. A felhasználók szerint 74%, több, mint 1000 szavazat alapján.

Metacrtic: 43/100 a kritikusok szerint, 32 kritika alapján. A felhasználók szerint 4,7/10, 93 szavazat alapján.

Háttér-információ

• Henry Golding: Kígyószem a film elején rossz döntéseket hoz. Önös érdekek és célok vezérlik, amelyekről kiderül, hogy nem túl előnyösek. Az útja során, az Arasikagével együtt töltött idő alatt rájön, hogy az élet sokkal többről szól, mint a saját lelki békéjéről, másokkal is törődnie kell. És ha egy család része, akkor kötelessége védelmezni őket. Így lesz belőle Kígyószem, aki lenni akar.
• Henry Golding: (Tommy-ról és Kígyószem-ről). A film elején tesóként tekintenek egymásra. Szinte vértestvéri közelségben állnak. De van egy s más, ami belülről emészti Kígyószemet. A kapcsolatuk csak álca, hogy közéjük férkőzhessen és teljesíthesse a saját küldetését, abban bízva, hogy ennek révén végre sikerül bosszút állnia az apjáért. De valójában ellene fordul az egyetlen családnak, ami valaha befogadta.
• Andrew Koji: (Tommy-ról és Kígyószem-ről). Ők ketten olyanok, mint a jin és a jang. Sőt még annál is mélyebb testvéri kötelék van köztük, de valahogy mégsem tudnak közös nevezőre jutni. És azt hiszem, Kígyószem végül igazi néma szerzetessé válik. A másik oldalon pedig ott van Tommy, aki veleszületett jogának tekinti a trónt. Emiatt arrogancia jellemzi, és némi éretlenség.
• Henry Golding: Tommy, azaz Viharárny számára igen kiegyensúlyozatlan a helyzet. Az ő vállára nehezedik a klán sorsa, óriási felé az elvárás.
• James Madigan (Second unit rendező): A film összes akciójelenetében igyekeztünk megtalálni annak a módját, hogy az akciójelenetek karakterformálóak legyenek, és magyarázatul szolgáljanak. Mint az az izgalmas autós üldözés Tokiótól egészen az Arasikage-kastélyig. De a legjobb az egészben, hogy ténylegesen megalapozzuk Kígyószem és Tommy karakterét, és hogy miért mérgesedett így el köztük a viszony.
• Larry Hama (A G. I. Joe képregények alkotója): Kígyószem és Viharárny kapcsolata a képzelt testvéri kapcsolaton és a képzelt hűségen alapul, és e kettő elegyén.
• Kimani Ray Smith (Kaszkadőrkoordinátor): Van egy jó hosszú rész a filmben, ahol Kígyószem és Tommy egy autószállítón harcol. Először meg kellett tervezni az egészet miniatűrben kisautókkal. Saját utcákat alakítottunk ki. Mindent alaposan előkészítettünk. Kezdetben túlkomplikáltuk, majd egyszerűsítettük, feljavítottuk, hogy akciódúsabb legyen. A jelenet közben visszaugrunk egy másik hatalmas jelenetre, ami a kastélyban játszódik. És a legfontosabb a számunkra, hogy mindez nem egy számítógép terméke. Nincs az az érzésünk, hogy hamis lenne, pedig ez egy hatalmas jelenet. Ezek ténylegesen mozgó autók.

Előzetes

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek