100% Pure

100% Pure
2016. december 20. kedd
|

Adatlap

Ország:Amszterdam/Hollandia
Stílus:Techno, House, Tech House
Első kiadott zene:1993
Weboldal:facebook, myspace

100% pure biográfia

A 100% Pure a Planet Gong kiadóhoz tartozik. Sandy Huner és Dylan Hermelijn (2000 and One) alapította, de már csak Dylan működteti. A kezdetekben Stefan Robbers, Sterac és Jerome voltak a fő húzónevek, de 2000 and One is ott volt az elejétől fogva. A 100% Pure sokféle, változatos elektronikus zenét csinál. A korai időkben a mély és dallamos techno játszotta a főszerepet, a techno olyan stílusokkal vegyült, mint az ambient, az idm, a downtempo vagy a trance. Nagyon népszerűvé vált az underground körökben, és nemcsak Hollandiában, hanem az egész világon is. 1995-ben az Asphyx (PURE 9) volt az első jelentős mérföldkő, igazi klubhimnusz lett belőle, a dj-k is nagyon szerették, többek között Darren Emerson és Sven Vath is előszeretettel játszotta a számot.

Az első aranykor után azonban maga a pokol következett. 1997 környékén a techno megváltozott, és bár próbáltak alkalmazkodni az új körülményekhez, nem jártak sikerrel, már elkéstek. Jelentős adósság gyűlt össze, és a két alapító elgondolkozott a jövőn. Sandy kiszállt, és Dylan is csak 2004-ben tudott visszatérni. A köztes időben informatikusként dolgozott, hogy fizetni tudja az adósságokat. De nagyon hiányzott neki a zene, és végül sikerült újra elindítania a kiadót.

2004-ben a Morning Glory-val (DJ Madskillz) került fel újra a kiadó a térképre, de rövidesen ismét egy nagy kiugrás, az év egyik nagy zenéje következett (Shinedoe–Dillema), ami Richie Hawtin, Sven Vath és Carl Craig nagy kedvence is volt. Innentől fogva már nem volt megállás, és a mai napig is tart a sikerszéria, de már szinte csak techno, tech-house és house zenét csinálnak.

100% pure diszkográfia

megnéz

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek