Preacher

Preacher
2016.05.26.
|

Képek

Adatlap

Cim:Preacher
Eredeti cim:Preacher
Helyszín:Új-Mexikó/USA
Gyártó:AMC Studios
Forgalmazó:American Movie Classics (AMC)
Év:2016-
Játékidő:60 perc
Stilus:Kaland, Fantasy, Misztikus, Dráma
Ország:USA
Filmzene:Megnéz
Évad:2
Évad:8,1

Alkotók

rendező:Seth Rogen, Evan Goldberg, Michael Slovis
forgatókönyvíró:Evan Goldberg, Sam Catlin, Garth Ennis, Steve Dillon, Seth Rogen
producer:Matt Tauber, Michael Slovis, Seth Rogen, Evan Goldberg, Sam Catlin

Szereplők

Joseph Gilgun
Dominic Cooper
Ruth Negga
Lucy Griffiths
Tom Brooke
W. Earl Brown
Anatol Yusef
Derek Wilson
Ian Colletti
Jackie Earle Haley

Tartalom

A Preacher egy kacér, kihívó és csípős nyelvű sorozat, amit az AMC (Mad Men, The Walking Dead, CTRL nélkül, Totál szívás, Fear the Walking Dead, Rubicon) csinált. A Tv show a szellemes megjegyzéseivel és a talányos történetével már az első rész után nagy rajongó táborra tett szert.

A történet középpontjában Jesse Custer áll, aki régebben elég sok balhéban volt benne, de mára jó útra tért, és az apja helyett most már ő a prédikátor egy kis texasi településen. De nincs kibékülve önmagával, iszik, dohányzik és az Úrral sem találja a közös hangot, ezért a gyülekezetével sem tud mit kezdeni. Ráadásul ismét felbukkan az életében Tulip, akivel anno sok zűrt csinált, ezért a lány azt kéri tőle, hogy ismét álljon össze vele, mert van egy rázós ügy, amit egyedül nem tud megoldani. Viszont Jesse hallani sem akar erről, mert úgy döntött, hogy rendezi a viszonyát a gyülekezetével. Elhatározta, hogy rendes pap lesz, aki segít a rászorulókon. De még most is néha előjön a sötét oldala, és egy kocsmai verekedés után egy cellába kerül Cassidy-vel, aki egy minden hájjal megkent figura. Jó viszony alakul ki köztük, ezért Cassidy Jesse templomában kezd el dolgozni. Csakhogy Jesse-n kívül senki sincs vele megelégedve, mert egész nap alszik és a misebor is egyre jobban fogy, amióta Cassidy megjelent. Sőt, kiderül, hogy ő egy 119 éves vámpír Dublinból, aki egy csapat vámpírvadász elől menekül, de nem túl nagy sikerrel, mert ők mindig rátalálnak.

Kritika

Háttér-információ

• A Preacher egy képregény adaptáció, a DC Vertigo képregénysorozat Preacher című képregénye alapján készült.
• Ruth Negga népszerű Tv sorozat szereplő, játszott a Kívülállók-ban és A SHIELD ügynökei-ben is. Érdekesség, hogy a Shield egy Marvel, A Preacher meg egy Dc képregény feldolgozás.
• Jesse Custer karaktere egy szójáték a Secret Jesus szóra. -A betűinek sorrendje össze van keverve.-

Pillanatképek a sorozatból

Előzetes

1. Évad Trailer Képregény Szereplőgárda Interjú

Írta: Lars Hirnen ©

Írj egy hozzászólást: