Páncélba zárt szellem

Páncélba zárt szellem
2018. március 11. vasárnap
|

Adatlap

Cím:Páncélba zárt szellem
Eredeti cím:Ghost in the Shell
Helyszín:Új-Zéland, Kína
Gyártó:Seaside Entertainment, Weying Galaxy Entertainment, Shanghai Film Group, Arad Productions, Amblin Partners, Paramount Pictures, DreamWorks, Reliance Entertainment
Forgalmazó:Paramount Pictures, United International Pictures (UIP)
Év:2017
Játékidő:107 perc
Stílus:Sci-Fi, Thriller, Akció, Misztikus, Krimi
Ország:Usa, India, Kína, Hong Kong, Egyesült Királyság
Korhatár:16
Filmzene:Filmzene
Bemutató

Magyarország:2017 Márc. 30
Usa:2017 Márc. 29
Egyesült Királyság:2017 Márc. 30
Japán:2017 Márc. 16

Jegybevétel

Költségvetés:110 000 000 dollár
Hazai Bevétel:40 563 557 dollár
Külföldi Bevétel:129 238 364 dollár
Világszerte:169 801 921 dollár
Nyitó Hétvége:18 676 033 dollár, 3440 moziban

Alkotók

rendező:Rupert Sanders
forgatókönyvíró:Ehren Kruger, Jamie Moss, William Wheeler
zeneszerző:Clint Mansell, Lorne Balfe
producer:Steven Paul, Michael Costigan, Avi Arad, Mitsuhisa Ishikawa, Tetsu Fujimura, Yoshinobu Noma

Szereplők

Scarlett Johansson
Michael Pitt
Pilou Asbaek
Juliette Binoche
Takeshi Kitano
Chin Han
Tawanda Manyimo
Peter Ferdinando
Anamaria Marinca
Daniel Henshall
Danusia Samal
Lasarus Ratuere
Yutaka Izumihara

A Páncélba zárt szellem tartalma

A jövőben az ember és a gép közötti határ egyre inkább eltűnőben van. A technikai újítások lehetővé teszik, hogy az emberek kibernetikus testrészekkel fejlesszék tovább magukat. A kormány által pénzelt Hanka Robotics olyan katonai ügynök létrehozásán dolgozik, amely még inkább elmossa ezt a határt. Azzal, hogy emberi agyat ültetnek egy teljesen szintetikus testbe, az ember és a robot legelőnyösebb tulajdonságait ötvözik.

A Hanka sok elbaltázott próbálkozás után végre megalkotja az Őrnagyot. Viszont hamis emlékeket táplálnak belé és folyamatosan ellenőrzik a gondolatait. A kilences részleghez kerül, ő lesz a legjobb fegyver a bűnözés elleni harcban. De aztán gondok adódnak, mert az Őrnagynak felnyílt a szeme és már nem akar a rendszer része lenni.

Értékelés

Imdb: 6,4/10, 146679 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 45% a kritikusok szerint, 246 kritika alapján. A felhasználók szerint 51%, 39251 szavazat alapján.

Metacrtic: 52/100 a kritikusok szerint, 42 kritika alapján. A felhasználók szerint 6,8/10, 891 szavazat alapján.

Díjak és jelölések

Hollywood Makeup Artist and Hair Stylist Guild Awards 2018 – Legjobb kortárs smink jelölés

Díj leírás

Hollywood Makeup Artist and Hair Stylist Guild Awards: Legjobb smink és haj játékfilmekben és Tv programokban.

Háttér-információ

• A Páncélba zárt szellem Shirow Masamune képregénye alapján készült. Elrettentő mese a technológiáról és a jövőnkről, a japán irodalom egyik legfontosabb műve. Korunk érdekes kérdéseit feszegeti. 1995-ben egy animációs film is készült belőle, ugyanilyen címmel.

• Scarlett Johansson (Őrnagy): Valódi identitásunk felfedezése, az elkülönültség emberi érzése, majd az azt követő kapcsolódás. Ezek érdekes témák.

• Pilou Asbaek (Batou): A japánok közül sokan azonosulnak az eredeti sztorival, a kultúrájuk része. Ez a mostani verzió tisztelettel szeretne adózni a mű előtt.

• Rupert Sanders (rendező): Filmesként jó kiindulni abból, ami megihlet minket. Az eredeti animációs filmből sok kép sarokkőként szolgált, amelyekre remekül alapozhattunk. Pazar látványt nyújt ez az elképzelt világ. Olyan univerzumot alkottunk meg, amilyet remélhetőleg még sosem láttak a nézők.

• Avi Arad (producer): A Páncélba zárt szellem körülbelül kilenc év alatt készült el, időbe telt kidolgozni. Nagy erőfeszítéseket tettünk azért, hogy lerójuk a tiszteletünket az eredeti mű előtt. A filmhez nélkülözhetetlen volt Rupert Sanders lelkesedése.

• Rupert Sanders (rendező): Fel akartam eleveníteni az anime világát. Amikor először láttam, megragadta a képzeletemet. Állóképeket vágtam ki az Ártatlanságból és a Stand Alone Complex-ből, kollázsonként építettem fel a sztorit, mint egy képregényt. Világosan bemutatta a cselekményt, a sztori típusát, a világot és vizuális esztétikáját.

• Scarlett Johansson (Őrnagy): Rupertnek rendkívüli a képzelőereje. Amikor elküldte nekem az anyagokat, amiket összeállított a filmhez, teljesen meggyőzött velük. Eszméletlen volt, tisztelettel adózott a manga és a rajongók előtt, de a saját kézjegyét is rányomta.

• Rupert Sanders (rendező): Scarlett-tel sokat beszélgettünk a Őrnagyról, hogy mennyire robotikus, mennyire emberi, miben nyilvánulnak meg ezek a vonások és miként próbál visszatalálni emberi mivoltához. Scarlett sokat hozzáadott a szerephez, magáévá tette.

• Scarlett Johansson (Őrnagy): Ruperttel sokat beszélgettünk az önazonosság kereséséről. A származásunk határoz meg minket? Ettől leszünk azok, akik? Ha nem, akkor mitől? Izgalmas volt fejtegetni a talányt, melynek révén másokhoz is kapcsolódni tudtam.

• Rupert Sanders (rendező): Szerencsére rátaláltunk Pilou Asbaekre. Elég volt egyszer leülni vele, máris tudtam, hogy ő lesz Batou. Nagy, maciszerű, megnyugtató a humorérzéke és érzékenység is van benne, mint Batouban. Scarlett Johanssonnal is rögtön megtalálta a közös hangot, jó volt a kapcsolatuk.

• Pilou Asbaek (Batou): A mangát természetesen szentírásnak tartom a szerepformálás során. Onnan merítem, hogy ki Batou, honnan származik és mit akar. Batou szerintem egy melegszívű, kedves pasas. Lojális, megbízható, szereti a sört és a pizzát. Ő lenne a legjobb barátunk ha létezne. De nekem kell megelevenítenem.

• Rupert Sanders (rendező): Michael Pitt-el már évek óta barátok vagyunk. Alaposan felkészült a szerepére. Előtte három hónapón át nyers ételeket evett, mindennap bokszolt és pilatesezett. hogy vékony legyen. Sokat festett, egyik festményt készítette a másik után Kuzéról. füzetekbe jegyzetelt, teljesen beleélte magát a szerepbe.

• Michael Pitt (Kuze): A sci-fi szereplők kidolgozása során óriási a színészek szabadsága. Bármit megtehetünk, sok a változó. Ami Kuzét illeti, sokat dolgoztam a hangján, a beszédmódján. A mozgását is sokat gyakoroltam, szabályokkal korlátoztam, hogy milyen mozdulatokra képes. Sokat foglalkoztam a múltjával is, több oldalt teleírtam a háttértörténetéről, mert különös karakter. Azt hiszem, a film első felében rosszfiúnak tekintik, a másodikban már talán kevésbé.

• Rupert Sanders (rendező): Ouelet eredetileg férfi volt, de a szereposztáskor felmerült bennem, hogy nem férfinak kéne lennie. Az Őrnagy mellé kellene egy anyafigura, ezért női karakternek képzeltem el. Juliette Binoche volt az első színésznő, aki eszembe jutott Ouelet kapcsán, mert ő érzelmes, és én érzelmes szereplőt akartam társítani az Őrnagy mellé.
A Páncélba zárt szellem előzetese

Még több videó

Ugrás az Épületről | Kutatás | Harc a Vízben | Aramaki | A Kulisszák Mögött | Scarlett Johansson, Takeshi Kitano és Rupert Sanders Interjú

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek