Modern család

február 13th, 2016
|

Adatlap

Cim:Modern család
Eredeti cim:Modern Family
Helyszín:Los Angeles/USA
Gyártó:Levitan / Lloyd, 20th Century Fox Television, Steven Levitan Productions, Picador Productions
Forgalmazó:American Broadcasting Company (ABC), 20th Century Fox Home Entertainment, HBO
Év:2009-
Játékidő:22 perc
Stilus:Vígjáték
Ország:USA
Imdb:8,5

Alkotók

rendező:Gail Mancuso, Michael Alan Spiller, Jason Winer, Steven Levitan
forgatókönyvíró:Steven Levitan, Christopher Lloyd
producer:Jeffrey Morton, Steven Levitan, Christopher Lloyd

Szereplők

Ed O’Neill
Sofía Vergara
Jesse Tyler Ferguson
Eric Stonestreet
Julie Bowen
Ty Burrell
Rico Rodriguez
Nolan Gould
Sarah Hyland
Ariel Winter

A Modern család tartalma

A sorozat a három család, Jay Pritchett és gyermekei, Claire Dunphy és Mitchell Pritchett családja köré összpontosul. Jay Pritchett az apaközpontú családtípus híve, ő az, aki a legtöbb helyzetben tudja a helyes megoldást. A férfi csak nemrég vette feleségül a nála sokkal fiatalabb Gloriát, egy szenvedélyes latin-amerikai anyát, aki Jay segítségével neveli egy szem gyermekét, Manny-t. Claire Dunphy háztartásbeli családanya, aki összeházasodott Phil Dunphy ingatlankereskedővel és saját bevallása szerint “cool apával”. Három gyermekük van: Haley, a tipikus tinédzser, Alex, az okos középső gyermek, és Luke, a bohém és egyedüli fiú. Mitchell ügyvéd, valamint meleg, ő és élettársa Cameron adoptáltak egy vietnami kisgyereket, Lily-t. A sorozat egyes epizódjai nagyrészt a családban történő társadalmi, kulturális, házastársi, nevelési, olykor pedig generációs problémákat dolgozza fel.

A sorozatban persze visszatérő mellékszereplők is szerepelnek, akik mindennapi embereket játszanak a család életében. Ilyen Haley fiúbarátja, Dylan, akik amolyan “se veled, se nélküled” kapcsolatban állnak. Gyakran feltűnnek közeli rokonok és ismerősök, mint Claire és Mitchell biológiai édesanyja, Jay ex-felesége, DeDe Pritchett, vagy Frank Dunphy, Phil apja. Komikus szereplőként gyakran jelenik meg a sorozatban Pepper Saltzman (a magyar változatban Borsika a neve), aki Cameron és Mitchell egyik közeli, színpompás barátja.

A sorozat epizódjainak történései mellett, a szereplők videóinterjúkban beszélnek a nézőkhöz, tudatják velük a gondolataikat, olykor háttérismereteket szolgáltatnak egy-egy eseményhez, vagy tanulságot összegeznek a velük történtekről.

Kritika

sorozatjunkie – Első évad megnéz
hbo – Családban marad – Második évad megnéz
sorozatjunkie – Harmadik évad megnéz
sorozatjunkie – Negyedik évad megnéz
media-addict – Ötödik évad megnéz
sorozatjunkie – Hatodik évad megnéz
sorozatjunkie – Kezdett a 7. évad megnéz

A Modern család előzetese

2. Évad 3. Évad 4. Évad Promo -5. Évad Finálé- Promo -6. Évad 1. Rész- 7. Évad Klip -Kávézóban- Klip -Legyél Jó Példakép- Klip -Empátia- Szereplőgárda Interjú Bakiparádé

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek