Briliáns elmék

február 13th, 2016
|

Adatlap

Cim:Briliáns elmék
Eredeti cim:Suits
Helyszín:New York/USA, Toronto/Kanada
Gyártó:Hypnotic, Universal Cable Productions, Dutch Oven
Forgalmazó:USA Network, TV2, Universal Pictures
Év:2011-
Játékidő:44 perc
Stilus:Dráma
Ország:USA
Imdb:8,6

Alkotók

rendező:Kevin Bray, Anton Cropper
forgatókönyvíró:Aaron Korsh
producer:Gene Klein, David Bartis, Nathan Perkins

Szereplők

Gabriel Macht
Patrick J. Adams
Rick Hoffman
Meghan Markle
Sarah Rafferty
Gina Torres

A Suits tartalma

Mike Ross egy természetesen intelligens ember, eidetikus (fotószerű) memóriával.
Mike gyerekkori álma volt, hogy ügyvéd legyen majd ha felnő. Ez az álom azonban elszállt, amikor elkapták, hogy egy matek tesztet ad el a dékán lányának. Mike azóta abból él, hogy más emberek helyett ír meg fontos vizsgákat, különösen LSAT vizsgákat, ami a kötelező felvételi vizsga (Amerikában) a jogi egyetemekre. Azonban ahhoz hogy a nagymamája egy ápolói otthonban maradhasson nincs elég pénze, így elfogadja legjobb barátja Trevor ajánlatát, hogy leszállít egy táska marihuánát egy hotelszobába.

Harvey Specter egyike New York legjobb ügyvédeinek. A cég, ahol dolgozik most léptette elő vezető partnerré, így a cég irányelvei szerint fel kell vennie egy társat/segédet.
Mike rájön a hotelben, hogy felültették, amikor két álruhás rendőr áll a folyosón. Nem szállítja le a fűvel teli táskát, hanem elmenekül. Menekülés közben teljesen véletlenül betoppan az ugyanabban a hotelben lévő állásinterjúra, amit Harvey tart. Miután Harvey titkára Donna beengedi Mike-ot, Mike lenyűgözi Harvey-t eszével és a törvények enciklopédia szerű tudásával. Annak ellenére, hogy a cég csak a Harvardról alkalmaz végzősöket, Harvey felveszi Mike-ot, és úgy tesznek mintha Mike a Harvardon végzett volna.

A cégnél Mike Harvey segédje, de az összes Mike-hoz hasonló ügyvédjelöltnek mind a Harvery-ra féltékeny, kis partnernek, Louis Litt-nek felelnek, aki folyamatosan terrorizálja őket.

Kritika

watchaholics – Első évad megnéz
watchaholics – Második évad megnéz
watchaholics – Harmadik évad megnéz
watchaholics – Negyedik évad megnéz

A Suits előzetese

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek