Farkas

Farkas
2022. augusztus 03. szerda
|

Adatlap

Cím:Farkas
Eredeti cím:The Wolverine
Helyszín:Ausztráli, Japán
Gyártó:Donners’ Company, Marvel Entertainment, Twentieth Century Fox
Forgalmazó:InterCom, Twentieth Century Fox
Év:2013
Játékidő:126 perc
Stílus:Akció
Ország:Usa, Japán, Egyesült Királyság
Korhatár:16
Filmzene:MegnézBemutató

Magyarország:2013. július 25.
Usa:2013. július 26.
Egyesült Királyság:2013. július 16.

Jegybevétel

Költségvetés:120 000 000 dollár
Hazai Bevétel:132 556 852 dollár
Külföldi Bevétel:282 271 394 dollár
Világszerte:414 828 246 dollár
Nyító hétvége:53 113 752 dollár

Alkotók

rendező:James Mangold
forgatókönyvíró:Scott Frank, Mark Bomback
zeneszerző:Marco Beltrami
producer:Lauren Shuler Donner, Hutch Parker

Szereplők

Hugh Jackman
Will Yun Lee
Hal Yamanouchi
Brian Tee
Svetlana Khodchenkova
Hiroyuki Sanada
Famke Janssen
Rila Fukushima
Tao Okamoto

A Farkas tartalma

Elvonultan, magányosan tengeti mindennapjait Logan/Farkas (Hugh Jackman) távol a világ zajától. Rémálmok gyötrik, a saját démonaival néz farkasszemet. Egy napon megtalálja őt Yukio (Rila Fukushima) aki elmondja neki, hogy a főnöke küldte, aki halálos beteg és meg szeretné köszönni Logan-nek, hogy régen megmentette az életét. Yashida (Hal Yamanouchi) és Logan kapcsolata régre nyúlik vissza, mikor is Logan megmentette az életét egy bomba becsapódás alkalmával, ahol Logan felfedte a másságát és kiderült a hallhatatlansága. Logan Japánba utazik ahol Yashida Ázsia egyik leggazdagabb embere lett mára, de hiába a luxuskezelés az sem lehet elég a túlélésre. Elmondja Logan-nek, hogy a hallhatatlanságát akarja megszerezni, de Logan nem megy bele. Yashida kezelője is egy mutáns, a neve Vipera, aki ismeri az összes mérget a világon és ő immunis rá. Logan-t megfertőzi, igy ő lassabban gyógyul fel a sérüléseiből. Yukio, aki képes látni az emberek halállát, elmondja Logan-nek, hogy látta a halálát. A Vipera Mariko-t (Tao Okamoto) használja csalinak, hogy elkapja Logan-t.

Értékelés

Imdb: 6,7/10, 461723 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 71% a kritikusok szerint, 260 kritika alapján. A felhasználók szerint 69%, több, mint 250000 szavazat alapján.

Háttér-információ

• Tao Okamoto-nak ez volt az első filmje.
• José Padilha, Doug Liman, Mark Romanek, Justin Lin, Gavin O’Connor, Gary Shore és Antoine Fuqua is jelölt volt rendezőnek.
• Eredetileg Darren Aronofsky volt a rendező, hat hónapig dolgozott a projekten, mielőtt távozott volna, arra hivatkozva, hogy a hosszú tengerentúli forgatás miatt nem láthatja a családját (épp elvált Rachel Weisztől, gyermeke anyjától). A feltételezések szerint távozásának valódi oka az volt, hogy a stúdió nem volt hajlandó jóváhagyni a kemény R besorolást (17 éves kor alatt nem javasolt). Több szexet akart, és brutális erőszakot.
• Shingen szerepére Togo Igawa is jelölt volt, de végül Hiroyuki Sanada kapta meg a szerepet.
• Lauren Shuler Donner (producer) felkereste Simon Beaufoyt, hogy megírja a forgatókönyvet, de Beaufoy nem érezte magát elég magabiztosnak ahhoz, hogy elkötelezze magát.
• Yukio szerepére Jessica Henwick és Katie Leungis is jelölt volt, de végül Rila Fukushima kapta meg a szerepet.
• Jessica Bielnek felajánlották Viper szerepét, de nem sikerült megegyezni, ezért Svetlana Khodchenkova kapta meg a szerepet.
• A film forgatása tizenhét hétig tartott. Tizenhárom hétig Ausztráliában forgattak, négy hétig pedig Japánban.
• Rila Fukushima egy hónapig edzett a filmre való felkészülés során, alapvető izomedzést végzett, és karddal dolgozott.A Farkas előzetese

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek