Babilon Berlin

Babilon Berlin
2018. március 19. hétfő
|

Adatlap

Cim:Babilon Berlin
Eredeti cim:Babylon Berlin
Helyzín:Berlin/Németország
Gyártó:Sky, X-Filme Creative Pool, ARD Degeto Film, Beta Film
Forgalmazó:Sky, Beta Film, HBO
Év:2017
Játékidő:45 perc
Stilus:Történelmi, Thriller, Krimi
Ország:Németország
Filmzene:Filmzene
Alkotók

rendező:Achim von Borries, Tom Tykwer, Henk Handloegten
forgatókönyvíró:Tom Tykwer, Henk Handloegten, Achim von Borries, Volker Kutscher
producer:Tom Tykwer, Uwe Schott, Michael Polle, Stefan Arndt

Szereplők

Matthias Brandt
Volker Bruch
Leonie Benesch
Liv Lisa Fries
Peter Kurth
Misel Maticevic
Karl Markovics
Jens Harzer
Christian Friedel
Thomas Thieme
Fritzi Haberlandt
Lars Eidinger
Severija Janusauskaite

A Babilon Berlin tartalma

1929. Fegyveresek megállítanak egy vonatot, elveszik a személyzet ruháját és átveszik az írányítást a vagonok felett Noworschew-nél (Szovjetúnió), 1496 km-re Berlintől. A tauroggeni határnál megállítják őket, de a vezérőrnagy aláírja a szállítási okmányokat, ezért továbbtudnak haladni. Értesítik a társaikat, hogy utón vannak, a helyi vezető ezért bejelenti az elvtársaknak, hogy a vonat hamarosan Berlinbe ér.

A szóban forgó csoportosulás új fejezetet akar nyitni az orosz nép életében, ezek a jelszavaik: Éljen a negyedik internacionálé, Le Sztálinnal, Éljen Trockij elvtárs, Éljen a vörös erőd. Új, jobb világot akarnak, kevesebbel nem érik be.

Eközben Berlinben az erkölcsrendészet egy szex forgatáson tart razziát és lefoglalnak dolgokat. A Kölnből érkezett új felügyelő egy negatívot keres, mert zsarolni akarják Köln főpolgármesterét, de a kihallgatásra bevitt gyanúsított öngyilkos lett, ezért egyenlőre sötétben tapogatózik. Őt egy vén róka mellé osszák be, aki egy sokat látott figura, karakán személyisége van, a háborút is megjárta, volt Belgiumban és Franciaországban is.

A gyilkossági osztály is egy új munkatársat kap egy fiatal nő személyében, akinek megélhetési gondjai vannak, ki kell fizetnie a bérleti díjat, vagy utcára kerül. Ő azt a feladatot kapja, hogy hozzon létre egy címszavas jegyzéket az elmúlt tizenhárom év összes gyilkosságáról. Rögzítenie kell a tetthelyet, a holtest állapotát és a gyilkos fegyvert, szisztematikusan le kell írnia mindent, ami fontos lehet.

Értékelés

Imdb: 8,5/10, 4202 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: • 1. Évad: 100% a kritikusok szerint, 14 kritika alapján. A felhasználók szerint 92%, 292 szavazat alapján.

Háttér-információ

• A sorozat Volker Kutscher Tisztázatlan bűnügy c. könyve alapján készült.
A Babilon Berlin előzetese

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek