Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984
2021. augusztus 29. vasárnap
|

Adatlap

Cím:Wonder Woman 1984
Eredeti cím:Wonder Woman 1984
Helyszín:London/Egyesült Királyság, Duxford/Egyesült Királyság, Alexandria/Usa, Washington/Usa, Tenerife/Spanyolország, Almería/Spanyolország, Fuerteventura/Spanyolország
Gyártó:DC Comics, Atlas Entertainment, The Stone Quarry, Warner Bros.
Forgalmazó:Warner Bros.
Év:2020
Játékidő:151 perc
Stílus:Fantasy, Kaland, Akció
Ország:Usa, Egyesült Királyság, Spanyolország
Korhatár:PG-13 (13 éves kor alatt nem javasolt)
Filmzene:Megnéz
Bemutató

Magyarország:2021 Ápr. 1
Usa:2020 Dec. 25
Egyesült Királyság:2020 Dec. 16

Jegybevétel

Költségvetés:200,000,000 dollár
Hazai Bevétel:46,534,027 dollár
Külföldi Bevétel:120,000,000 dollár
Világszerte:166,534,027 dollár
Nyitó Hétvége:16,701,957 dollár

Alkotók

rendező:Patty Jenkins
forgatókönyvíró:Patty Jenkins, Geoff Johns, Dave Callaham
zeneszerző:Hans Zimmer
producer:Gal Gadot, Patty Jenkins, Stephen Jones, Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder

Szereplők

Gal Gadot
Kristen Wiig
Pedro Pascal
Chris Pine
Robin Wright
Connie Nielsen
Lilly Aspell

Tartalom

Találnak egy különleges erővel bíró tárgyat, ami teljesíti az emberek kívánságát. Barbara dolgozik vele, de Diana fejti meg a tárgyon lévő latin szöveget. Diana azt kívánja, hogy visszatérjen a szerelme, Barbara pedig azt, hogy olyan legyen, mint Diana. Diana találkozik Steve-el, de az ereje csökken, Barbara pedig olyan erős lesz, mint Diana, de többé már nem olyan kedves és szeretettre méltó. Aztán a tárgy rossz kezekbe kerül, Maxwell Lord azt kívánja, hogy teljesíteni tudja mások kívánságát. Diana nyomozni kezd a tárgy után, és rájön, hogy az civilizációkat tett tönkre, ezért a Föld is veszélybe kerül. Vissza kellene vonni a kívánságokat, de senki sem akarja. Diana a csökkent erejével nem tudja felvenni a versenyt Barbarával, aki védelmezi Lord-ot.

Értékelés

Imdb: 5,4/10, 225754 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 59% a kritikusok szerint, 433 kritika alapján. A felhasználók szerint 73%, több, mint 2500 szavazat alapján.

Metacrtic: 60/100 a kritikusok szerint, 57 kritika alapján. A felhasználók szerint 3,3/10, 2367 szavazat alapján.

Díjak és jelölések

Broadcast Film Critics Association Awards 2021 – Legjobb vizuális effektek jelölés
Kids’ Choice Awards 2021 – Legjobb film díj
Kids’ Choice Awards 2021 – Legjobb színésznő jelölés: Gal Gadot
Kids’ Choice Awards 2021 – Legjobb színész jelölés: Chris Pine
Arany Málna-díj 2021 – Legrosszabb női mellékszereplő jelölés: Kristen Wiig

Díj leírás

Broadcast Film Critics Association Awards: 250 Tv, rádió és online kritikus egyesülete. 1995-ben lett alapítva, ez a legnagyobb filmkritikus szervezet az Egyesült Államokban és Kanadában. A Critics’ Choice Movie Award nevű dijjal jutalmazzák a populista irányzat filmjeit.
Kids’ Choice Awards: A Nickelodeon tv csatorna elismerése.
Arany Málna-díj: Razzie Awards. Az Oscar-díj ellentéte, a leggyengébb filmek, alkotók és színészek díja.

Háttér-információ

• Gal Gadot: Nagy öröm volt visszatérni, egy új Wonder Woman filmet forgatni. Elég összetett karaktert játszom, és úgy érzem, hogy az első filmben sikerült valamennyire megismerni Diana-t. Most pedig mélyebbre áshatunk.
• Patty Jenkins: Érdekes feladat elkészíteni egy filmnek a folytatását. Az eredeti ötletem az volt, hogy a film játszódjon 1984-ben, mert azt akartam, hogy Diana-t a legjobb formájában lássuk, élete teljében, a csúcson.
• Charles Roven: Patty utasításait követte mindenki. Geoff Johns-al ők írták a történetet, ami bemutatja, hogy milyen komoly fejlődésen ment át Diana az évek során.
• Geoff Johns: Patty-nek pontos elképzelése volt arról, hogy miről szóljon a történet, hogy milyen veszélyeket rejt az, ha mindent megkapsz az életben. Ez volt a kiindulási pont. Aztán beültünk egy szobába egy 6 méteres lightboard-al és elkezdtünk dolgozni a sztorin.
• Patty Jenkins: A felesleges vágyak beteljesülésének korát éljük, és úgy érzem, ez a történet nem is lehetne aktuálisabb.
• Geoff Johns: Patty-vel azért nagyszerű dolgozni, mert úgy beszél ezekről a történetekről, hogy az érzésekre helyezi a hangsúlyt.
• Dave Callaham: Tudjuk, hogy Diana elveszítette Steve-et, de úgy indítunk, hogy látjuk, hogy éli ezt át valaki, aki sokak szerint különleges. Fantasztikus dolgokra képes, hallhatatlan, de az örök élet már nem hangzik olyan jól, ha számításba vesszük azt is, hogy soha nem kerül igazán közel a szeretteihez.
• Patty Jenkins: Steve visszatért, de nem azért, mert a nézők annyira megszerették Diana és Steve párosát. Csak tökéletesen illenek a történetbe. Gal-nek és Chris-nek is volt elképzelése arról, hogy folytatódjon ez a szál.
• Gal Gadot: Patty hatalmas filmet álmodott meg. Minden történet személyes, gyönyörű, intim, ugyanakkor nagyon látványos és lenyűgöző.
• Geoff Johns: Íróként elég furcsa, hogy a történet írása közben végig az érzésekről beszélünk. Nézzük a Wonder Woman-t, tele van gyönyörű felvételekkel, és remekül játszanak a színészek.
• Gal Gadot: Ez a film igazi csapatmunka volt.
• Patty Jenkins: Gal-el már az elejétől fogva hasonlóan képzeltük el Wonder Woman-t, és furcsa volt, hogy miután befejeződött a forgatás, Gal hivatalosan már nem vett részt az alkotói folyamatban. Szóval nagyon örültem, hogy most a film producere volt és folytathattuk az eszmecserét, mert remekül dolgoztunk együtt.
• Gal Gadot: Nagyon fontos volt számomra, hogy én is részt vegyek az alkotásban, mert úgy érzem, hogy olyan jól ismerem ezt a karaktert, és annyira fontos nekem.
• Geoff Johns: Az első filmben szó volt róla, hogy lesz benne egy Amazon Viadal, de már nem fért bele a forgatókönyvbe. Az eredeti képregényben úgy volt, hogy aki megnyeri a viadalt, azt küldik az emberek világába. Diana másnak adta ki magát, indult és nyert. Az egy ikonikus pillanata volt a képregényben. Izgalmas volt visszanyúlni oda és csavarni egyet rajta.
• Patty Jenkins: A film nem azt akarja bemutatni, hogy milyen a megtestesült gonosz. Inkább azt mutatja be, hogyan lesz valakiből bűnöző. Barbara annyira jó karakter, és a képregényben sokszor ő Diana barátnője, és ez nagyon tetszett. Érdekes ebből a szempontból megismerni egy bűnözőt.
• Charles Roven: Kicsit esetlen, de vicces és bájos, és Kristen zseniálisan játssza a figurát.
• Geoff Johns: Barbara a nyolcvanas években debütált George Pérez és Len Wein képregényében.
• Kristen Wiig: Patty felhívott, semmit nem tudtam az egészről, és rögtön rábólintottam, mert imádtam az első filmet. Semmit nem tudtam a karakterről, fogalmam sem volt, hogy mekkora átalakuláson megy keresztül. Nem tudtam, hogy ennyit kell verekednem, és hogy ilyen gonosszá válok.
• Geoff Johns: Kristen Wiig annyira szerethető, hogy rögtön szimpatizálunk vele. Aztán ahogy szörnyeteggé válik, ahogy látjuk, milyen gonosz lesz, na, az ijesztő.
• Kristen Wiig: Sokszor beszéltünk erről Patty-vel. Az emberek felfedezik az erejüket, rájönnek arra, hogy mire képesek. Szeretem az ilyen történeteket. Nagyon izgalmas volt egy ilyen figura bőrébe bújni.
• Patty Jenkins: Ahogy folytatódott a történet, érezhetően szükség lett új szereplőre. Örülök, hogy Max Lord…Ember. Emberi lény, nem szuperhős. Nem szupergonosz, hanem egy férfi, aki képes arra, hogy természetfeletti eseményeket idézzen elő. Max Lord egy átlagos ember. Nagyra törő álmai vannak, nagyot akar hasítani, hajtja a siker, és amikor beindul a szekér, nem tudja visszafogni magát. A következő pillanatban már ő a gonosztevő.
• Pedro Pascal: Lord olyan, mint Gordon Gekko, csak nyersebb.

Előzetes

Még több videó

Harc a Fehér Házban | A film vége

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek