Szupercella

Szupercella
2023. január 03. kedd
|

Adatlap

Cím:Szupercella
Eredeti cím:Escape Plan
Helyszín:Los Angeles/Usa, Slidell/Usa, Spiderwood Studios/Usa, New Orleans/Usa, Marokkó
Gyártó:Knightsbridge Entertainment, Gosdom Entertainment, Atmosphere Entertainment MM, Boies Schiller Entertainment, Envision Entertainment, Emmett/Furla/Oasis Films (EFO Films), Mark Canton Productions, Summit Entertainment
Forgalmazó:Lionsgate
Év:2013
Játékidő:115 perc
Stílus:Akció
Ország:Usa
Korhatár:16
Filmzene:MegnézBemutató

Magyarország:2013. október 24.
Usa:2013. július 18.
Egyesült Királyság:2013. október 18.

Jegybevétel

Költségvetés:50 000 000 dollár
Hazai Bevétel:25 135 965 dollár
Külföldi Bevétel:112 192 336 dollár
Világszerte:137 328 301 dollár
Nyító hétvége:9 885 732 dollár

Alkotók

rendező:Mikael Hafström
forgatókönyvíró:Jason Keller, Miles Chapman
zeneszerző:Alex Heffes
producer:Kevin King Templeton, Randall Emmett, Remington Chase, Mark Canton, Robbie Brenner

Szereplők

Sylvester Stallone
Jim Caviezel
Arnold Schwarzenegger
Vinnie Jones
50 Cent
Vincent D’Onofrio
Sam Neill
Amy Ryan
Faran Tahir

A Szupercella tartalma

Breslin börtönök tesztelésével foglalkozik, főként a biztonságukkal, melyikből lehet megszökni és melyikből nem. A könyve a szakmai körökben etalonnak számít, ismeri a börtönök csínját-bínját, eddig minden börtönből sikeresen megszökött. De most egy új szuperbörtönbe kerül, amit a könyve alapján csináltak. Breslin feltérképezi a terepet, és rájön, hogy innen szinte lehetetlen megszökni. Ráadásul a kimentő kódja sem működik, bepalizták, ezért most életre-halálra játszik. De nem adja fel, a sikeres szökés érdekében lepaktál egy másik fogvatartottal.Értékelés

Imdb: 6,7/10, 245354 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 50% a kritikusok szerint, 117 kritika alapján. A felhasználók szerint 55%, több, mint 50000 szavazat alapján.

Metacrtic: 49/100 a kritikusok szerint, 33 kritika alapján. A felhasználók szerint 7,7/10, 317 szavazat alapján.

Kritika

Keith & the Movies, írta Keith Garlington: Van sok képtelenség és számos kérdés van, amelyekre soha nem kapsz elegendő választ.
Richard Crouse, írta Richard Crouse: További bizonyíték arra, hogy a Sly és Arnie show csak akkor működik igazán, ha a címben az Expendable szó szerepel.
Fiction Machine, írta Grant Watson: Az, hogy hogyan reagálsz a filmre, valószínűleg attól függ, mennyire szereted az 1980-as évek akciófilmjeit.
Spectrum Culture, írta David Harris: A Szupercella unalomtól bűzlik, ami megnehezíti az igazi élvezetet.

Háttér-információ

• 50 Centnek felajánlották Caesar szerepét a The Expendables – A feláldozhatók (2010) című filmben, amelyet Stallone rendezett és játszott is benne. De elutasította, hogy zenei karrierjére összpontosítson. Ebben a filmben azonban már szerepel 50 Cent.
• A film egyik jelenetében Arnold Schwarzenegger németül beszél. Ez az egyetlen film, amelyben nem beszél akcentussal, hiszen anyanyelvén (német) beszél.
• Jim Caviezel korábban a Monte Cristo grófjában (2002) szerepelt, amelyben szintén fajsúlyos szerepet játszik a börtön és a szökés.
• Arnold Schwarzenegger volt az eredeti jelölt a Fortress – 33 emelet mélyen a pokolban (1992) című film főszerepére, de nem vállalta el (Christopher Lambert-é lett a szerep). A Fortress is egy börtönben játszódik, ahonnan meg akarnak szökni. Sylvester Stallone is szerepelt már börtönfilmben: A bosszú börtönében (1989).
• A filmet Ausztráliában csak DVD-n és Blu-Ray-en adták ki, moziban nem játszották.
• A film rendezésére Antoine Fuqua is jelölt volt. Ő Bruce Willis-t tette volna meg főszereplőnek.
• Németországban Thomas Danneberg szokott lenni Schwarzenegger és Stallone szinkronhangja is. Félő volt, hogy ugyanaz a hang két színész számára összezavarhatja a közönséget, ezért Schwarzenegger hangja Ralph Schicha lett (aki enyhe osztrák akcentust használt, ami egy kis extra szórakozást ad a német közönség számára). Néhány rajongónak azonban nem tetszett a döntés, és új szinkronizálásért könyörögtek.A Szupercella előzetese

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek