Rocky II

Rocky II
2023. március 29. szerda
|

Adatlap

Cím:Rocky II
Eredeti cím:Rocky II
Helyszín:Los Angeles/Usa, Philadelphia/Usa
Gyártó:Chartoff-Winkler Productions
Forgalmazó:United Artists
Év:1979
Játékidő:119 perc
Stílus:Dráma, Sport
Ország:Usa
Korhatár:12
Filmzene:MegnézBemutató

Usa:1979. június 14.
Egyesült Királyság:1979. október 25.

Jegybevétel

Költségvetés:7 000 000 dollár
Hazai Bevétel:85 182 160 dollár
Külföldi Bevétel:5 695 dollár
Világszerte:85 187 855 dollár
Nyító hétvége:6 390 537 dollár

Alkotók

rendező:Sylvester Stallone
forgatókönyvíró:Sylvester Stallone
zeneszerző:Bill Conti
producer:Irwin Winkler, Robert Chartoff

Szereplők

Sylvester Stallone
Carl Weathers
Burt Young
Talia Shire
Burgess Meredith
Joe Spinell
Tony Burton

A Rocky II tartalma

Az Apollo elleni meccs után Rocky kórházba kerül, ahol összefoltozzák a sérüléseit. Az orvosa azt javasolja neki, hogy többet ne lépjen szorítóba, mert a látása már nem a régi. Miután kijön a kórházból, feleségül veszi a szerelmét, és beköltöznek az újonnan vásárolt házba. Jól mennek a dolgai, de aztán elfogy a pénz, ezért kétkezű munkát kell vállalnia. De ott sem húzza sokáig, mert egy leépítés miatt elveszti a munkahelyét, ezért újra bokszolni kezd. Apollo erre a pillanatra várt, és most úgy alakítja a dolgokat, hogy létrejöjjön Rocky-val a visszavágó. Azt tervezi, hogy bebizonyítja a világnak, hogy az első meccs csak egy véletlen volt, és most úgy felsöpri Rocky-val a padlót, hogy kétség se maradjon senkiben, ki is a bajnok.Értékelés

Imdb: 7,3/10, 218125 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 70% a kritikusok szerint, 33 kritika alapján. A felhasználók szerint 82%, több, mint 250000 szavazat alapján.

Metacrtic: 61/100 a kritikusok szerint, 9 kritika alapján. A felhasználók szerint 7,8/10, 100 szavazat alapján.

Kritika

About.com, írta Fred Topel: A folytatások legjobbja. Feltárja Rocky sikerének következményeit.
BBC.com, írta Almar Haflidason: Bár az első filmnél nyersebb, a Rocky II sikeresen visszavezeti hősét az esélytelenebb státuszba, amely ahhoz szükséges, hogy a végső küzdelem olyan izgalmas és kielégítő legyen, mint amilyen.
Associated Press, írta Bob Thomas: A Rocky II tartalmazza az eredeti hibáit: leegyszerűsített jellemzések, szentimentális romantika, cukiságra való hajlam. De emellett megtölti a szívet és felgyorsítja a pulzust.
Film Frenzy, írta Matt Brunson: Bár a Rocky II a Rocky és az Apollo közötti visszavágó köré építi fel magát, a film nem más, mint egy lusta folytatás.

Háttér-információ

• Burt Young sokat fogyott az első és a második film között. Mivel a 2. rész eleje egybeesik az első film végével, bizonyos kameraállásokat és lazább ruházatot alkalmaztak annak érdekében, hogy Burt ugyanolyan méretű legyen, mint a Rocky-ban.
• Ez volt az utolsó Rocky-film, amelyet a United Artists forgalmazott. A cég A mennyország kapuja (1980) kudarcát követően eladásra került és beolvadt a Metro-Goldwyn-Mayer-be.
• Paul McCrane-nek ez volt az első filmje.
• A film 1976-ban játszódik.
• Az autó, amit Rocky vásárolt és vezet, egy 1979-es Pontiac Firebird Trans Am.
• A könyv, amit Rocky felolvas Adrian-nek, Edgar Rice Burroughs „The Deputy Sheriff of Comanche County” című könyve, amelyet eredetileg 1940-ben adtak ki.
• A forgatókönyv első vázlatában a harc a római Colosseumban zajlott.
• A Rocky rendezője, John G. Avildsen úgy döntött, hogy nem tér vissza a Rocky II-höz, részben azért, mert kötődött a Szombat esti lázhoz, így Sylvester Stallone-nak lehetősége nyílt arra, hogy ő maga írja és rendezze a filmet. Avildsen később visszatért, ő volt a Rocky V (1990) rendezője.
• Apollo Creed egyszer sem mosolyog a film alatt.
• Sylvester Stallone a Rocky II befejezése után azonnal elkezdett dolgozni a Rocky III (1982) forgatókönyvén, azzal a szándékkal, hogy a sorozat egy trilógia legyen. Eredetileg nem tervezte a negyedik film elkészítését.
• Sylvester Stallone csecsemő fia, Seargeoh Stallone alakította az újszülött Robert Balboa Jr.-t. A szerepet később bátyja, Sage Stallone alakítja a Rocky V-ben (1990).
• A forgatókönyv egyik változatában volt egy visszaemlékező jelenet, amelyben Rocky először találkozik Mickey-vel, és megtudjuk Rocky valódi keresztnevét: Robert.
• A filmre való felkészülés során Sylvester Stallone 220 fontot nyomott fekve, amikor a súly leesett és elszakadt a jobb mellizma. Ez nem sokkal a verekedési jelenet felvétele előtt történt, és végül a jelenetet úgy forgatták le, hogy Stallone még mindig sérült volt.
• Sylvester Stallone és Carl Weathers haragudott egymásra, bokszolás közben több valódi ütés is elcsattant.
• A híres bokszoló, Roberto Durán is szerepel a filmben.A Rocky II előzetese

Még több videó

Rocky Balboa Vs Apollo Creed

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek