Pofázunk és végünk Miamiban

Pofázunk és végünk Miamiban
május 30th, 2016
|

Adatlap

Cim:Pofázunk és végünk Miamiban
Eredeti cim:Ride Along 2
Helyszín:Miami/USA, Atlanta/USA
Gyártó:Universal Pictures, Cube Vision, Will Packer Productions
Forgalmazó:Universal Pictures
Év:2016
Játékidő:102 perc
Stilus:Akció, Vígjáték
Ország:USA
Filmzene:Megnéz
Dvd, Blu-ray:Dvd

Jegybevétel

Költségvetés:40 000 000 dollár
Hazai Bevétel:90,862,685 dollár
Külföldi Bevétel:33,383,467 dollár
Világszerte:124,246,152 dollár

Alkotók

rendező:Tim Story
forgatókönyvíró:Matt Manfredi, Phil Hay, Greg Coolidge
zeneszerző:Christopher Lennertz
producer:Larry Brezner, Ice Cube, William Packer, Matt Alvarez

Szereplők

Kevin Hart
Ice Cube
Ken Jeong
Tika Sumpter
Benjamin Bratt
Olivia Munn
Sherri Shepherd

Tartalom

Miamiban a látszólag makulátlan üzletember piszkos eszközökkel építi a hálózatát. Van egy hacker, aki neki dolgozik és sokat tud róla, és mellesleg lenyúlta egy kis pénzzel is, ezért menekülni kényszerül. Atlanta-ban Ben (Kevin Hart) próbaidős rendőr lett, és élete legszebb napjára készül, mert megházasodik. James (Ice Cube) egy helyi rosszfiút akar elkapni, és a hacker kapcsolódik az ügyhöz, ezért elindul Miamiba a Tesco gazdaságos Jackie Chan-ért, hogy kihallgassa. Ben kikönyörgi magának a rendőrfőnöknél, hogy James-el tarthasson, de James nem akarja magával vinni, de aztán meggondolja magát. Abban reménykedik, hogy nagyon csúnyán pofára fog esni Ben, és kirúgják a zsaruk közül. Szóval elmennek a napfényes, ragyogó Miamiba, és elkezdik feltúrni a várost a hacker után, és ebben segíti őket a helyi rendőrnő is.

Kritika

Watchthis.hu kritika

A jó zene és a bombázó csajok látványa némileg ellensúlyozza a pocsék élményt, amit a film nyújt. De nem is csoda, mert ha ezekre vagyok kíváncsi, akkor beteszek egy Ice Cube lemezt vagy kimegyek a strandra. Kevin Hart végig hozza ezt a silány Chris Tucker (Csúcsformában) figurát, az elejétől a végéig fossa az értelmetlen agymenéseit. Ice Cube próbálja menteni a menthetőt, de ő is néha úgy áll a film pár jelenetében, mintha egy másik bolygóról csöppent volna bele a film forgatásába. Nem hiába, se Ice-nak, se Kevin-nek nincs értékelhető filmje a történelemben. De ez még nem minden, a film még hülyének is nézné az embert, mint amikor egy mozgó kocsiba a világ legnagyobb egyszerűségével bepattan az egyik főszereplő. A krokodilos jelenetben meg ha már a cipőjét leszakította a lábáról, akkor már a láb is jöhetett volna vele együtt. A film vígjáték oldala nagyon nem ad semmit, ami persze köszönhető a forgatókönyvnek és a párbeszédek minőségének is. Az akció az működik úgy ahogy, de kevés van belőle. A film végi össznépi vigadalom meg már csak az utolsó döfés volt egy haldokló embernek.

Kritika a külföldi médiából

New York Post, írta Kyle Smith: A Pofázunk és végünk Miamiban egy szemét.
Variety, írta Justin Chang: Fárasztó és unalmas, de várhatóan hasznot hajtó próbálkozás, amely egy zsaru haveros sablonba csomagolt akció-vígjáték kincs.
Entertainment Weekly, írta Kevin P. Sullivan: Inkább egy feldolgozás, mint egy folyatatás A Pofázunk és végünk Miamiban.

Díjak és jelölések

• MTV Film-díj 2016 – Legjobb alakítás vígjáték kategóriában jelölés: Kevin Hart

Díj leírás

MTV Film-díj: MTV Movie Awards. Az MTV csatorna filmes díja.

Háttér-információ

• Ice Cube második alkalommal forgatott filmet Miami-ban. Az első a Nyeretlenek (2002) volt.
• Kevin Hart és Ice Cube második közös szerepe. Az első a Pofázunk és végünk (2014) volt.
• A jelenetben, amikor Ben beszélget James-el, hogy megy Miamiba, egy Gears of War 3 poszter van a háttérben.
• Ice Cube egy rendőrt játszik a Pofázunk és végünk második részében, és az elsőben is. Neki az első sikerek egyike volt a Fuck Tha Police zene, még az N.W.A. csapatban.
• Erősen megfontolt volt a Ride 2gether cím a filmnek, de nem az lett.
• A filmben Ben és AJ rangsorolja a Csillagok háborúja filmeket.
• Van egy másik utalás is, a A bolygó neve: Halál-ra. Amikor Ben és James kérdezik a társukat, hogy mit talált, ő azt válaszolja, “hogy megpróbáltam feltörni és megmarta a gépemet” Ben rávágja, hogy “Aliens”.

Előzetes

Klip -VIP-lista- Klip -Aliens- Klip -Robbanás- Klip -Ez az Én Házam- Bakiparádé A Kulisszák Mögött Szereplőgárda Interjú

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek