Lélegzet

Lélegzet
november 19th, 2015
|

Adatlap

Cim:Lélegzet
Eredeti cim:The Air I Breathe
Év:2007
Játékidő:95 perc
Stilus:Dráma, Thriller, Krimi
Ország:Usa, Mexikó
Imdb:6,9

Alkotók

rendező:Jieho Lee
forgatókönyvíró:Jieho Lee, Bob DeRosa
zeneszerző:Marcelo Zarvos
producer:Darlene Caamano

Szereplők

Kevin Bacon
Julie Delpy
Brendan Fraser
Andy Garcia
Sarah Michelle Gellar
Emile Hirsch
Forest Whitaker

A Lélegzet tartalma

A film alapja egy ősi kínai közmondás, ami négy érzelmi részre bontja fel a filmet. Mind a négy érzelmi résznek van egy főszereplője: Boldogság (Forest Whitaker), Gyönyör (Brendan Fraser), Bánat (Sarah Michelle Gellar) és Szerelem (Kevin Bacon).

Boldogság (Forest Whitaker)

Egy banki alkalmazott, aki szereti a pillangókat, véletlenül kihallgatja kollégái beszélgetését a WC-ben, akik egy biztos lóversenyfogadásról beszélnek. Úgy dönt, hogy feltesz 50 000 dollárt hitelre a bukmékernél. Elveszti a fogadást, és találkozik Ujjassal (Andy Garcia), aki egy pénzbehajtó és a pénzt követeli rajta.

Gyönyör (Brendan Fraser)

Egy szomorú múltú ember, akinek az a képessége, hogy a jövőbe lát. Ezen képessége fosztja meg őt a gyönyörtől, hogy élvezze a meglepetéseket az életben. Amikor fiatal volt, meg kellett védenie öccsét egy utcai verekedésben két másik tizenévestől. A harcot megnyerte, de eközben a testvére meghalt. A filmben gyakran vannak flashback jelenetek, amelyekben ezek a látomások szerepelnek. Később csatlakozik Ujjas bandájához, majd ő lesz Ujjas jobbkeze, mert ha találkozik valakivel, annak látja a jövőjét, kivéve Tristáét (Sarah Michelle Gellar).

Bánat (Sarah Michelle Gellar)

A híres popénekes és táncos (színpadi neve: Trista), akinek a menedzsere Ujjasnak tartozik. A menedzser Trista minden pénzét arra használja, hogy az adósságát törlessze Ujjasnak, de ez sem elég, ezért eladja Trista szerződését is neki. Trista megszökik és Gyönyörnél talál menedéket, aki eközben tovább keresi Tristát Ujjas bandájával. Gyönyör a lakásában rejtegeti Tristát, mert tudja, hogy ez az egyetlen hely, ahol Ujjas soha nem keresné. Gyönyör és Trista egymásba szeretnek, de végül Ujjas rájön és megöli Gyönyört. Trista egy interjúban elmondja – a riporter azon kérdésére, hogy mitől különleges ő – hogy különleges a vércsoportja: Kp (ab-). Ez az információ akkor válik hasznossá, amikor az orvos (Szerelem) próbálja megmenteni Ginát ezzel a ritka vércsoportottal.

Szerelem (Kevin Bacon)

Az orvos, aki szerelmes az egyik régi barátnőjébe, Ginába (Julie Delpy), de túlságosan fél, hogy bevallja neki, de Gina már a legjobb barátjának felesége. Amikor Ginát megmarja egy mérges kígyó, ő kétségbeesetten próbálja megszerezni azt a ritka vércsoportot, ami a gyógyításhoz kellene. Eközben Trista a kórházba érkezik, mert megsérült, miközben Ujjastól próbált menekülni. Ujjas elmondja neki, hogy terhes, de a babát nem tarthatja meg. Ezért felmászik a tetőre és öngyilkosságra készül, amikor lent az orvos meglátja őt, felszalad érte és megmenti. Majd Trista megmenti Ginát a transzfúziós vérrel.

A Lélegzet előzetese

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek