Jack Reacher

Jack Reacher
2023. március 11. szombat
|

Adatlap

Cím:Jack Reacher
Eredeti cím:Jack Reacher
Helyszín:Pittsburgh/Usa, Monroeville/Usa, Sewickley/Usa, Saltsburg/Usa
Gyártó:TC Productions, Mutual Film Company, H2L Media Group, Skydance Media, Paramount Pictures
Forgalmazó:Paramount Pictures
Év:2012
Játékidő:130 perc
Stílus:Akció, Misztikus
Ország:Usa
Korhatár:16
Filmzene:MegnézBemutató

Magyarország:2013. január 3.
Usa:2012. december 19.
Egyesült Királyság:2012. december 10.

Jegybevétel

Költségvetés:60 000 000 dollár
Hazai Bevétel:80 070 736 dollár
Külföldi Bevétel:138 269 859 dollár
Világszerte:218 340 595 dollár
Nyító hétvége:15 210 156 dollár

Alkotók

rendező:Christopher McQuarrie
forgatókönyvíró:Christopher McQuarrie
zeneszerző:Joe Kraemer
producer:Paula Wagner, Gary Levinsohn, Don Granger, Tom Cruise

Szereplők

Tom Cruise
Werner Herzog
Jai Courtney
Rosamund Pike
David Oyelowo
Richard Jenkins
Robert Duvall
Vladimir Sizov

A Jack Reacher tartalma

Egy gyilkos távcsöves puskával találomra megöl pár embert. A bizonyítékok szerint egy volt katona a tettes, aki régebben már csinált ilyet, de akkor felmentették. Jack Reacher kérvény nélkül a helyszínre érkezik, mert a régi ügyben is ő nyomozott. De bármennyire is szeretné, szerinte nem a volt katona a tettes. Reacher szerint nem találomra gyilkolták meg az embereket, hanem volt egy célpont, a többieket pedig azért ölték meg, hogy az egy bizonyos áldozatról eltereljék a gyanút. Reacher úgy gondolja, hogy a fejesek közül is benne volt valaki, aki most rákente az egészet, ezért mostantól óvatosabban kell nyomoznia.Értékelés

Imdb: 7,0/10, 347094 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 63% a kritikusok szerint, 185 kritika alapján. A felhasználók szerint 67%, több, mint 100000 szavazat alapján.

Metacrtic: 50/100 a kritikusok szerint, 36 kritika alapján. A felhasználók szerint 6,4/10, 480 szavazat alapján.

Kritika

Movie Habit, írta Robert Denerstein: Egy magányos macsó harcol az igazságért.
Movie Chambers, írta Paul Chambers: Tom Cruise lehet, hogy öregszik, de még mindig ő a legjobb akciósztár Hollywoodban. Több ilyen filmet készíthetnének.
Fan The Fire, írta Sam Bathe: Tom Cruise egy újabb skalpot zsebelt be. Most is megmutatta, hogy miért ő az egyik legjobb akcióhős Hollywoodban.
Commercial Appeal, írta John Beifuss: McQuarrie egy hatékony akció-krimifilmet készített, amelyben Reacher afféle megállíthatatlan, rendkívül hozzáértő, vonakodó hős, akit egykor Chuck Norris a B-filmekben játszott.

Háttér-információ

• A film Lee Child könyve alapján készült.
• A film végén jött hirtelen vihar a Tökéletes mozdulatok (1983) című filmben a futballmeccs alatt hirtelen lezúduló felhőszakadásra emlékeztet, amelyben szintén Tom Cruise szerepel.
• Helen meglátogatja az egyik áldozat apját, Mr. Ferrier-t. A Világok harcában (2005) Tom Cruise karaktere a Farrier nevet kapta.
• A forgatókönyv első vázlatát Josh Olsen írta.
• Jack Reacher szerepére Nicolas Cage, Jim Carrey, Russell Crowe, Kevin Costner, Johnny Depp, Cary Elwes, Colin Farrell, Harrison Ford, Jamie Foxx, Mel Gibson, Michael Keaton, Stephen Lang, Dolph Lundgren, Liam Neeson, Edward Norton, Ron Perlman, Brad Pitt, Keanu Reeves, Kurt Russell, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Vince Vaughn, Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Denzel Washington és Bruce Willis is jelölt volt.
• Helen szerepére Hayley Atwell, Brit Marling és Alexa Davalos is jelölt volt, de végül Rosamund Pike kapta meg a szerepet.
• Tom Cruise és Rosamund Pike A Thomas Crown-ügyből (1968) vették a karaktereik közötti kifinomult kémiát.
• A könyvben Jack Reacher karakterét 6,5 hüvelyk magasnak és 210 és 250 font közötti súlyúnak írják le. Tom Cruise mindössze 5,7 hüvelyk magas.
• Christopher McQuarrie és Tom Cruise ezekben a filmekben is együtt dolgozott: Valkűr (2008), A holnap határa (2014), Mission: Impossible – Titkos nemzet (2015), Mission: Impossible – Utóhatás (2018).
• Rosamund Pike terhes volt a film forgatása közben.A Jack Reacher előzetese

Még több videó

Nem vagyok hős | Verekedés

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek