Énekelj!

Énekelj!
2017. augusztus 04. péntek
|

Adatlap

Cím:Énekelj!
Eredeti cím:Sing
Gyártó:Illumination Entertainment, Universal Pictures, Dentsu, Fuji Television Network
Forgalmazó:Universal Pictures, Universal Pictures International (UPI)
Év:2016
Játékidő:108 perc
Stílus:Animáció, Musical, Zene, Vígjáték
Ország:Usa
Korhatár:PG (Gyermekek számára szülői felügyelet ajánlott)
Filmzene:Megnéz
Dvd, Blu-ray:Dvd, Blu-ray

Bemutató

Magyarország:2016 Dec. 22
Usa:2016 Dec. 3
Egyesült Királyság:2017 Jan. 27

Jegybevétel

Költségvetés:75 000 000 dollár
Hazai Bevétel:270 329 045 dollár
Külföldi Bevétel:362 114 674 dollár
Világszerte:632 443 719 dollár
Nyitó Hétvége:35 258 145 dollár, 4022 moziban, átlagosan 8,766 dollár

Alkotók

rendező:Garth Jennings, Christophe Lourdelet
forgatókönyvíró:Garth Jennings
zeneszerző:Joby Talbot
producer:Christopher Meledandri, Janet Healy, Brett Hoffman, Robert Taylor, Igor Khait

Szereplők

Seth MacFarlane
Matthew McConaughey
John C. Reilly
Taron Egerton
Scarlett Johansson
Jennifer Hudson
Reese Witherspoon
Jennifer Saunders
Tori Kelly
Peter Serafinowicz
Garth Jennings
Laraine Newman
Nick Kroll

Az Énekelj! tartalma

Buster már gyerekként szerelmes lett a színház világába, és az apjának hála felnőttként már ő ülhetett az igazgatói székben. De a sikerek sehogy sem jöttek, ezért a tartozások csak gyűltek és gyűltek. Buster a munkásokat és a bankot sem tudta kifizetni, de hisz és remél, az a fajta, aki sosem adja fel. Ráadásul most támadt egy ragyogó ötlete, amitől a fellendülést várja. Egy énekversenyt szeretne rendezni, amire a reményei szerint özönlenének a város lakói. De a titkárnője véletlenül elírja a fődíj összegét, ezért Buster-nek nagyon gyorsan fel kell hajtania egy támogatót.

Értékelés

Imdb: 7,2/10, 72070 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 73% a kritikusok szerint, 157 kritika alapján. A felhasználók szerint 73%, 37833 szavazat alapján.

Metacrtic: 59/100 a kritikusok szerint, 37 kritika alapján. A felhasználók szerint 6,1/10, 154 szavazat alapján.

Kritika

Hindustan Times, írta Soumya Srivastava: Sablonos, nem fogog sokáig emlékezni rá.
Japan Times, írta Kaori Shoji: Rendkívül élvezetes élmény.
Film Ireland Magazine, írta Sadhbh Ní Bhroin: Ez egy vidám mese, ami a fiataloknak és az öregeknek is tetszeni fog.
Irish Independent, írta Paul Whitington: Nem mestermű, de jó szórakozás. A filmben hallható dalok is csodálatosak.

Díjak és jelölések

Golden Globe-díj 2017 – Legjobb eredeti filmbetétdal jelölés
Szaturnusz-díj 2017 – Legjobb animációs film jelölés
Kids’ Choice Awards 2017 – Kedvenc animációs film jelölés
Kids’ Choice Awards 2017 – Legjobb filmzene jelölés
Motion Picture Sound Editors 2017 – Legjobb hangvágás jelölés

Díj leírás

Golden Globe-díj: Golden Globes. Amerikai filmes és televíziós díj.
Szaturnusz-díj: Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films. A díj a sci-fi, fantasztikus és horror tárgykört honorálja.
Kids’ Choice Awards: A Nickelodeon tv csatorna elismerése.
Motion Picture Sound Editors: Egy díj a hangszerkesztőknek, 1953 óta létezik és egy szövetség dönt a díj nyerteseiről.

Háttér-információ

• Chris Meledandri (Az Illumination alapítója és vezérigazgatója) ezt nyilatkozta a filmről: Éveken keresztül élt bennem az elképzelés, hogy egy olyan zenés filmet csinálok, amelyben a zene az elbeszélés része. Egy londoni teázás közben meséltem el ezt az ötletemet Garth Jennings-nek, aki lelkesen fogadta.

• Garth Jennings (rendező) ezt mondta erről: Ez egy jó ötlet volt, sok lehetőség rejlett benne. A zene univerzálissá tesz mindent.

• Janet Healy (producer) ezt mondta a rendezőről: Garth akciófilmeket csinált eddig. Az animáció teljesen új volt a számára, de lelkesen tanult.

• Garth Jennings ezt nyilatkozta erről: Ezt gondoltam: „Menni fog. Nem lesz gond.” De ez teljesen más volt, mint az akciófilmek. Mintha egy óriási futószalagon dolgoznák, részlegről részlegre mozgatom a filmet. A forgatókönyvvel kezdtem, de aztán nekiláttam megtervezni a szereplőket és világot.

• Az Illumination-ről pedig ezt mondta: Nagyszerű volt velük dolgozni. Eric Guillon (grafikai tervező) sokat segített nekem. Gyönyörű világot akartunk létrehozni, olyat, amelybe bemászhat az ember. Kaliforniai stílust alkottunk, ami Los Angeles és San Francisco egyvelege lett, floridai színekkel, hogy még szebb legyen.

• A szereplőkről ezt mondta: A film összes állatszereplőjét emberi tulajdonságokkal ruháztuk fel. Fontos volt, hogy a film nézői azonosulni tudjanak a szereplőkkel.

• Janet Healy ezt nyilatkozta erről: Különféle méretű szereplőink vannak: picik, nagyok és hatalmasak. És ők mind ebben a különleges világban élnek.

• Ezután pedig ezzel folytatta: Egy ilyen nagy, sokszereplős film elkészítéséhez egy seregnyi emberre volt szükségünk. Körülbelül négyszázan dolgoztak a filmen, legalább egy évig.

• Gregory Perler (vágó) ezt nyilatkozta: Sokak szerint egy film vágójának az a feladata, hogy kivágja a rossz részeket. De egyáltalán nem erről van szó. Nem kivágunk a filmből, hanem kiválasztjuk, hogy mi kerüljön bele. A vágási stílus a jelenet jellegétől függ.

• Matthew McConaughey ezt nyilatkozta: Évek óta vágytam egy hangalámondásos munkára, de sosem választottak ki. Ezért nagyon örültem ennek a szerepnek. Elolvastam a forgatókönyvet és ezt mondtam: Remek, benne vagyok.

• A szerepéről pedig ezt mondta: Buster egy kedves üzletember, aki megpróbálja megmenteni a színházat a csődtől. Minden eszközt bevet, hogy elérje ezt, de szerencsére is szüksége van.

• Reese Witherspoon pedig ezt mondta a karakteréről: Rosita 25 kismalac anyja, a férje pedig keményen dolgozik, ezért mindig fáradt. Rosita hall az énekversenyről és ki akarja használni az alkalmat, hogy lássa, képes-e nyerni. A gyerekei miatt sosem tudott törődni az álmaival.

• Tori Kelly ezt nyilatkozta a szerepéről: Beparáztam, amikor megkaptam a szerepet. Ugyanolyan lámpalázas voltam, mint Meena.

• Taron Egerton is elmondta a véleményét a karakteréről: Régóta szerettem volna animációs filmben szerepelni. Johnny egy vidám szereplő, aki nem akar csatlakozni az apja bandájához, mert neki nemesebb törekvései vannak.

Az Énekelj! előzetese

Még több videó

Klip -A -Shake It Off- Dal- | Klip -Mi Bajod Vele?- | Klip -A -Set It All Free- Dal- | Klip -Az -I'm Still Standing- Dal- | Klip -Megpróbálnám- | Klip -Nem Mehetnék Én Előbb?- | Klip -A -My Way- Dal- | Klip -A -Don't You Worry 'Bout A Thing- Dal-

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek