Énekelj! 2

Énekelj! 2
2022. június 14. kedd
|

Adatlap

Cím:Énekelj! 2
Eredeti cím:Sing 2
Gyártó:Fuji Television Network, Dentsu, Illumination Entertainment, Universal Pictures
Forgalmazó:Universal Pictures
Év:2021
Játékidő:110 perc
Stílus:Animáció, Musical, Családi, Vígjáték
Ország:Usa, Japán
Korhatár:PG (Gyermekek számára szülői felügyelet ajánlott)
Filmzene:MegnézBemutató

Magyarország:2021. december 2.
Usa:2021. november 14.
Egyesült Királyság:2022. január 28.

Jegybevétel

Költségvetés:85 000 000 dollár
Hazai Bevétel:162 790 990 dollár
Külföldi Bevétel:248 332 117 dollár
Világszerte:411 123 107 dollár
Nyító hétvége:22 326 230 dollár

Alkotók

rendező:Garth Jennings
forgatókönyvíró:Garth Jennings
zeneszerző:Joby Talbot
producer:Christopher Meledandri, Janet Healy

Szereplők

Matthew McConaughey
Nick Kroll
Taron Egerton
Reese Witherspoon
Tori Kelly
Garth Jennings
Scarlett Johansson
Bono
Pharrell Williams
Bobby Cannavale

Az Énekelj! 2 tartalma

Buster szintet akar lépni, ezért felkeresi a könyörtelen mogult, Mr. Crystal-t. Előáll neki egy új ötlettel, és megígéri, hogy a világhíres Clay Calloway fog szerepelni a műsorban. De Clay már egy ideje eltűnt, kizárta a világot és nomád életet él, ezért Buster-nek rá kell őt vennie, hogy térjen vissza a színpadra. Ha ez nem sikerül, akkor Mr. Crystal leharapja a fejét.Értékelés

Imdb: 7,4/10, 50841 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 71% a kritikusok szerint, 131 kritika alapján. A felhasználók szerint 98%, több, mint 5000 szavazat alapján.

Metacrtic: 49/100 a kritikusok szerint, 28 kritika alapján. A felhasználók szerint 6,8/10, 131 szavazat alapján.

Háttér-információ

• Garth Jennings (rendező, író): Az összes színész szuper tehetséges. De nem mindig tudják, hogy csinálják, amit csinálnak. Tőlem kérnek útmutatást. Ami lehet például ez: „Képzeld, hogy nagyon félsz.” Vagy simán csak: „Legyél hangosabb, mert nagyon zajos a szoba.” Attól függ, mi van a jelenetben. Az én feladatom, hogy a színész tudja, mit csinál, és úgy ellazuljon, hogy kipróbáljon új dolgokat.
• Garth Jennings: Pontosan kell tudnom, hogy mit akarok, és ezt át kell adnom a színészeknek. De nyitottnak kell lennem az ötleteikre, vagy bármi spontán dologra, amit csinálnak, hogy még élőbbek legyenek a karakterek.
• Garth Jennings: Néhány színész csak bejön, és egyből berobban a szerepbe. Egyesek félénkebbek, kell egy kis idő, amíg ráéreznek, és utána állnak neki játszani. Mások pedig megpróbálnak egy csomó mindent, most így, most úgy, halkan, hangosan. Válogathatunk a változatok közül, amikor vágjuk a filmet. Vannak, akik rögtön elsőre elkapják.
• Garth Jennings: Nem úgy értem, hogy így jó, úgy meg rossz. Nagyon sokféle módja van. És nekem nyitottnak kell lennem, figyelnem a színészt, hogy hogy csinálja, és a legjobbat kihoznom belőle, mert így lesz jobb a film. Ha jól csinálod, ez a világ legizgalmasabb folyamata.
• Garth Jennings: Megírom a szöveget, felveszem a vázlatot. És ha működik, felvesszük a színészekkel. Ha ez megvan, összevágjuk a hangokat, és elkezdjük animálni a szereplőket a hangok köré. És ugyanezt csinálom újra, de most az animátorokkal. Úgy beszélek velük, mint a színészekkel. Például arról, hol lesz a szereplő válla. Apuci előre dőljön, vagy hátra? És fogok egy nem animált verziót a filmből, felvetítem a falra, és eljátsszuk az animátorokkal. Hogy ráérezzünk, mit csinálnának az adott szereplők. Milyen gyorsan sétáljanak? Milyen hirtelen nézzenek fel? Mennyire legyenek érzelmesek vagy ridegek? Ezeket a döntéseket az animátorokkal hozzuk meg.Az Énekelj! 2 előzetese

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek