Assassin’s Creed

Assassin's Creed
2017. november 22. szerda
|

Adatlap

Cím:Assassin’s Creed
Eredeti cím:Assassin’s Creed
Helyszín:Málta, Spanyolország, Egyesült Királyság
Gyártó:Ubisoft Motion Pictures, Regency Enterprises, New Regency Pictures, RatPac Entertainment, Alpha Pictures, CatchPlay, Latina Pictures, DMC Film
Forgalmazó:20th Century Fox, KVH Media Group
Év:2016
Játékidő:115 perc
Stílus:Fantasy, Sci-Fi, Akció, Kaland
Ország:Usa, Hong Kong, Egyesült Királyság, Málta, Tajvan, Franciaország
Korhatár:PG-13 (13 éves kor alatt nem javasolt)
Filmzene:Megnéz
Dvd, Blu-ray:Dvd, Blu-ray, 3D Blu-ray

Bemutató

Magyarország:2016 Dec. 29
Usa:2016 Dec. 13
Egyesült Királyság:2017 Jan. 1

Jegybevétel

Költségvetés:125 000 000 dollár
Hazai Bevétel:54 647 948 dollár
Külföldi Bevétel:186 049 908 dollár
Világszerte:240 697 856 dollár
Nyitó Hétvége:10 278 225 dollár, 2970 moziban

Alkotók

rendező:Justin Kurzel
forgatókönyvíró:Bill Collage, Michael Lesslie, Adam Cooper
zeneszerző:Jed Kurzel
producer:Michael Fassbender, Conor McCaughan, Frank Marshall, Gerard Guillemot, Patrick Crowley, Jean-Julien Baronnet

Szereplők

Michael Fassbender
Marion Cotillard
Jeremy Irons
Michael Kenneth Williams
Denis Ménochet
Ariane Labed
Charlotte Rampling
Matias Varela
Javier Gutiérrez
Michelle H. Lin
Thomas Camilleri
Marysia S. Peres
James Sobol Kelly
Gabriel Andreu
Essie Davis
Brian Gleeson
Brendan Gleeson

Az Assassin’s Creed tartalma

A templomos lovagrend sok évszázada kutat az Éden Almája után. Úgy gondolják, hogy az Alma nemcsak az ember első engedetlenségének magját, hanem a szabad akarat titkát is rejti. Ha megtalálják és megfejtik, akkor hatalmuk lesz a gondolat szabadsága fölött. De ezt az Asszaszinok testvérisége nem engedheti meg.

Értékelés

Imdb: 5,8/10, 139413 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 17% a kritikusok szerint, 184 kritika alapján. A felhasználók szerint 44%, 56659 szavazat alapján.

Metacrtic: 36/100 a kritikusok szerint, 38 kritika alapján. A felhasználók szerint 6,4/10, 761 szavazat alapján.

Háttér-információ

• Frank Marshall (producer) ezt nyilatkozta a játékról: Az Assassin’s Creed a világ első számú videojátéka, emberek milliói játsszák ezt a játékot. Ezt gondoltam: „Biztos van benne valami vonzó, amiből filmet lehetne csinálni.”

• Aymar Azaizia (Ubisoft) ezt mondta erről: Gondoltuk, hogy egyszer film lesz belőle. Direkt úgy építettük fel a játékot, hogy könnyen átültethető legyen filmre.

• Jean-Julien Baronnet (producer) pedig ezt: Nagy kihívás volt, mert a videojátékok filmes adaptálása nem mindig sikeres. Michael Fassbender kiválasztása kulcsfontosságú volt, nélküle nem vállaltam volna el a munkát.

• Justin Kurzel (rendező) ezt nyilatkozta a film előkészületeiről: Épp befejeztem a Macbeth-et, amiben együtt dolgoztam Michael Fassbender-el. Ő és én nagyon szerettünk volna ismét együtt dolgozni, ezért Michael ezt kérdezte tőlem: „Hallottál az Assassin’s Creed-ről? Az elmúlt három évben részt vettem a fejlesztésében, téged nem érdekel?” Azt gondoltam, hogy miért ne. Michael elmondta a koncepciót és a film alapötletét, én pedig nagyon érdekesnek találtam. Ezután az Ubisoft végigvezetett az összes játékon és összeismerkedtem Baronnet-el.

• Michael Fassbender pedig ezt: Fontos volt, hogy a film karakterei egyediek legyenek. Tiszteletben kellett tartani az Animus szabályait és maximálisan kihasználni a lehetőségeket. Kifejlesztettük a saját Animus verziónkat, ami interaktívabb élményt kínál a regresszióban lévőknek.

• Justin Kurzel ezzel folytatta: A játékban az Animus visszaviszi az embert az adott időbe. Ezt kérdeztük magunktól: „Elég jó és érdekes-e ez ahhoz, hogy vászonra kerüljön?” Ekkor kezdtünk el játszadozni a virtuális valóság gondolatával.

• Michael Fassbender ezt mondta a karakteréről: Cal Lynch úgy érzi, hogy nem tartozik sehová, nyolcéves kora óta nincs családja. De rájön, hogy önmagánál sokkal nagyobb valamihez tartozik. Aguilar megtanítja neki az Eskü tudnivalóit.

• Justin Kurzel ezt nyilatkozta a sztoriról: A DNS és a memória ötletére összpontosítottunk, meg arra, hogy miként határozza meg az embert a világ, amelyben felnő.

• Michael Fassbender pedig ezt: A templomosok a tudomány ősatyái, az a hitrendszerük, hogy az ember evolúciója a tudományra alapszik. A tudomány szolgálatával pedig az ember evolúcióját szolgálják.

• Michael Fassbender ezt nyilatkozta Marion Cotillard karakteréről: Azt akartuk, hogy Sofia nagyon elmerüljön ebben a világban. Ő az abszolút tudós, hisz benne, hogy a tudomány előre viszi az emberiséget.

• Marion Cotillard ezt mondta a karakteréről: Sofia Rikkin tényleg meg akarja találni az erőszak gyógymódját, mert tökéletesíteni akarja az emberi fajt. De néhány templomosnak másféle célja van, a hatalom és az uralkodás.

• Justin Kurzel pedig ezt: Sofia azt hiszi, hogy az emberiségből kifejlődhet egy briliáns dolog.

• Jeremy Irons ezt nyilatkozta a karakteréről: Rikkin az Abstergo vezérigazgatója. Azt próbálja elérni a misszióval, hogy hozzáadjon egy összetevőt a gyógyszerekhez, ami által eltávolíthatóvá válik az erőszakos gén az emberekből. Ezenkívül megakarja szabadítani a világot az asszaszinoktól. Templomos vagyok, az asszaszinok egy alacsonyabb rendbe tatoznak, ki kell irtani őket, mert akkor a világ civilizáltabb lesz.

Az Assassin’s Creed előzetese

Még több videó

Klip -Harc a Tetőn- | Klip -Harcjelenet- | Klip -Az Étkezőben- | Klip -Nyító jelenet- | Klip -Szökés- | Klip -Animus- | A Kulisszák Mögött | Michael Fassbender és Marion Cotillard Interjú | Jeremy Irons Interjú

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek