A törvény nevében

A törvény nevében 1971
2023. március 16. csütörtök
|

Adatlap

Cím:A törvény nevében
Eredeti cím:Lawman
Helyszín:Mexikó
Gyártó:Scimitar Films
Forgalmazó:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), United Artists
Év:1971
Játékidő:99 perc
Stílus:Western
Ország:Usa
Korhatár:R (17 éves kor alatt nem javasolt)Bemutató

Usa:1971. augusztus 4.
Egyesült Királyság:1971. március 11.

Jegybevétel

Hazai Bevétel:5 940 000 dollár

Alkotók

rendező:Michael Winner
forgatókönyvíró:Gerald Wilson
zeneszerző:Jerry Fielding
producer:Michael Winner

Szereplők

Burt Lancaster
Lee J. Cobb
Robert Ryan
Sheree North
Robert Duvall
Albert Salmi
Richard Jordan
John McGiver
John Beck

Tartalom

Bannock-ban régebben Bronson a haverjaival megölt egy embert és puszta szórakozásból szétlőtték a várost, aztán hazatértek Sabbath-ba, ahol boldogan élnek. Bannock seriffje (Maddox) most utánuk megy, kijelenti, hogy Bronson-ék vagy megadják magukat és bíróság elé állnak, vagy megöli őket, délig kapnak időt dönteni. Bronson le akarja fizetni Maddox-ot, de őt nem lehet. Aztán Maddox egy párbajban megöli Bronson jobbkezét, ezért ő most már Maddox vérére szomjazik.Értékelés

Imdb: 7,0/10, 5218 szavazat alapján.

Rotten Tomatoes: 70% a kritikusok szerint, 10 kritika alapján. A felhasználók szerint 62%, több, mint 1000 szavazat alapján.

Metacrtic: 52/100 a kritikusok szerint, 6 kritika alapján.

Kritika

Film Frenzy, írta Matt Brunson: A központi karakterek mindegyike üdítően összetett – kevés definiálható szigorúan jóként vagy rosszként.
From the Front Row, írta Mattie Lucas: Attól, hogy valaki kitűzőt visel, még nem jelenti azt, hogy ő a hős.

Háttér-információ

• Komoly vita alakult ki Burt Lancaster és Michael Winner (rendező) között annak a jelenetnek a forgatása közben, amelyben Lancaster lelövi a lovat. Lancaster először egy Colt 45-öt használt, majd egy Winchester 73-as puskát. Lancaster megfenyegette Winner-t, hogy megöli, és ledobja egy szikla széléről. Winner végül beleegyezett abba, hogy Lancaster puskát használjon az első lövéshez.
• Egy este, a film gyártás előtti szakaszában Michael Winner felállt és elment pisilni, mert nem volt hajlandó WC-vel ellátott lakókocsit használni. Amikor megkönnyebbült a sötétben, egy földön alvó mexikói személyzeti tag hirtelen felébredt, kiabálni kezdett, és kést ragadott. Michael Winner azt mondja önéletrajzában, hogy ez volt egész pályafutása legfélelmetesebb élménye.
• Richard Jordan-nek ez volt az első filmje.
• Lee J. Cobb, aki filmjeiben mindig álhajat hordott, Michael Winner kérésére beleegyezett, hogy nem visel parókát a filmhez.Előzetes

Írta: Lars Hirnen ©

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek