Tóásó Előd-Hetven hónap a pokolban

november 20th, 2015
|

Szerző:Tóásó Előd
Cím:Hetven hónap a pokolban
Kiadó:Libri Kiadó
Oldalszám:248 oldal
Kiadás éve:2015
Webáruház:lira

Tartalom:
,,Miért mentél Bolíviába?”
Ezt kérdezték meg a legtöbben az évek során, és hiába válaszoltam mindenkinek őszintén, a mondataim nem tapadtak meg a fejekben.
Nem vagyok terrorista, és nem vagyok hős sem – egy ember vagyok, aki egy barátja hívására elment Bolíviába, ahol egy áprilisi éjszakán megtörtént az elképzelhetetlen. A barátaimat lelőtték, engem megkínoztak, és akaratlanul is főszereplője lettem egy belpolitikai indíttatású történetnek. Miközben otthonról küzdöttek értem, én lettem Bolívia első számú közellensége.
Olyan sok kérdés maradt eddig megválaszolatlanul. Mi történt valójában? Miért haltak meg a többiek? Ki gyilkolt és miért? Miféle összeesküvés ez az egész, kinek van haszna belőle? Megölték Mike-ot, meghalt Eduardo, majd a legjobb barátom, Fiúka is. Hogyan döntik el az életben, hogy ki, mikor, hogyan megy el? Nekem háromszor kellett volna meghalnom, és háromszor éltem túl.
Hetven hónapot töltöttem a latin-amerikai ország legdurvább és legveszélyesebb börtöneiben, és nem törtem meg. Családomnak, ismerős és ismeretlen segítőimnek köszönhetően sikerült élve hazatérni. Ez a könyv tulajdonképpen egy napló, hat év fordulatokban gazdag krónikája. Válasz a rengeteg kérdésre, és egyben terápia: kiírtam magamból közel hat esztendő borzalmait.

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek