South Park

február 21st, 2016
|

Adatlap

Cim:South Park
Eredeti cim:South Park
Gyártó:Comedy Central, Braniff, South Park Studios
Forgalmazó:Comedy Central, Poén!, Paramount Home Entertainment, Warner Home Video
Év:1997-
Játékidő:22 perc
Stilus:Animációs, Vígjáték
Ország:USA
Imdb:8,8

Alkotók

rendező:Trey Parker
forgatókönyvíró:Trey Parker, Matt Stone, Brian Graden
producer:Trey Parker, Matt Stone, Anne Garefino, Frank C. Agnone II

Szereplők

Trey Parker
Matt Stone
Isaac Hayes
Mona Marshall
April Stewart
Adrien Beard

A South Park tartalma

A sorozat négy alsó tagozatos fiú (Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman és Kenny McCormick) és családtagjaik, valamint a többi városi lakos szürreális kalandjait mutatja be, akik a coloradói South Park kisvárosban élnek. A felnőtt nézőknek szánt műsor elsősorban szatirikus és trágár hangvételéről, illetve a napi események, valamint a popkultúra és az amerikai közélet szereplőinek gyakori kifigurázásáról vált hírhedtté.

Főszereplők
A sorozat főszereplője négy alsó tagozatos fiú, Stanley „Stan” Marsh, Kyle Broflovski, Eric Theodore Cartman és Kenneth „Kenny” McCormick. Kenny „igazi” halála után Leopold „Butters” Stotch és Tweek is kulcsfontosságú figurává vált.

Kyle és Stan összességében átlagos emberek képében, akik – mint az életben mindenki – sokszor helytelenül cselekednek, de alapvetően normális értékrendjük van. A sorozat azon részeiben, melyek valamilyen erkölcsi értelemben vett tanulsággal végződnek, jellemzően Cartman képviseli a helytelen magatartást, míg Kyle és Stan a helyeset.

Gyakran visszatérő karakterek a négy főszereplő családtagjai, továbbá az iskolai alkalmazottak, például Mr. Garrison (a 9. évadtól a 12. évadig Mrs. Garrison, mivel nővé operálták, de a 12. évadtól ismét férfi lett), Ms. Choksondik, Mr. Mackey, az iskolai pszichológus és Jerome „Séf” McElroy (Séf bácsi). Jelentős szerepet kapnak a főszereplők iskolatársai is, többek között Craig, Clyde, Timmy, Token, Wendy, Bebe és Jimmy.

Kritika

media-addict – 18. Évad megnéz
sorozatjunkie – 19. Évad megnéz

A South Park előzetese

Klip -Kyle anyja egy banya- Klip -Cicus Magyarázd Ezt Meg- Klip -Marsh vs Marsh- Klip -Tweek & Craig- Klip -Rossz Ember Vagyok- Klip -Óvoda- A Kulisszák Mögött

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek