Ransom Riggs-Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Ransom Riggs-Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
2016. május 25. szerda
|

Adatlap

Szerző:Ransom Riggs
Cím:Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Kiadó:Kossuth Kiadó
Oldalszám:352 oldal
Kiadás éve:2011
Webáruház:bookline
További részek:Üresek városa, Lelkek könyvtára
Film változat:Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Tartalom:

Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.

Volt egy fiú, akit egyáltalán nem lehetett látni, ha nem viselt ruhát, aztán egy lány, aki a csupasz kezében hordozta a tüzet. Volt két nővér, akik úgy beszélgettek egymással, hogy egyetlen szót sem szóltak és egy lány, aki úgy járt, hogy a lába nem érintette a földet. Olyan könnyű volt, hogy madzagot kellett kötni a derekára, hogy el ne repüljön.

És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár.

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen – legyen ez bármilyen valószínűtlen is – talán még mindig élnek.

Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.
Különleges, misztikus történet, X-men és Harry Potter a negyvenes évekből… A fiatal szerző első könyvét az amazon.com máris beválasztotta 2011 legjobb könyvei közé.

Beleolvasás a könyvbe:

Ransom Riggs-Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek