Napos oldal

november 12th, 2015
|

Adatlap

Cim:Napos oldal
Eredeti cim:Silver Linings Playbook
Év:2012
Játékidő:122 perc
Stilus:Vígjáték, Dráma, Romantikus
Ország:Usa
Imdb:7,8

Alkotók

rendező:David O. Russell
forgatókönyvíró:David O. Russell
zeneszerző:Danny Elfman
producer:Bruce Cohen

Szereplők

Jennifer Lawrence
Bradley Cooper
Jacki Weaver
Robert De Niro
Chris Tucker
Julia Stiles

A Napos oldal tartalma

Pat Solitano Jr. (Bradley Cooper) egykori tanár élete finoman szólva is szétesett: munkáját elvesztette, felesége, Nikki pedig elhagyta, miután Pat félreérthetetlen helyzetben találta nejét egy kollégájával, akit félholtra vert, ezért 8 hónapot töltött elmegyógyintézetben. Kikerülése után szüleihez költözik. Rendbe szeretné hozni tönkrement életét, de ez nem megy egykönnyen, mert amerikai futball fanatikus apja, Pat Solitano Sr. (Robert De Niro) rendes foglalkozás helyett sportfogadásokból próbál pénzt szerezni, hogy nyithasson egy új éttermet. Pat vissza akarja szerezni feleségét, de a távoltartási végzés megnehezíti a dolgát, amit a múltbéli erőszakos viselkedése miatt róttak ki rá.

Pat pszichiáterhez jár, akinek elmeséli, hogy miért is került az intézetbe. Egyik nap túl hamar jött haza egyébként gimnáziumi tanár állásából és észrevette a földre ledobált ruhákat, majd feleségét rajtakapta egy másik férfival zuhanyozás közben. A drámát tetézte, hogy a rádióban az esküvői daluk szólt. Mérgében majdnem halálra verte a másik férfit, bár elmondása szerint ezért még nem járt volna kötelező elmegyógyintézeti kezelés.

Egy baráti vacsorán megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), aki nemrégiben özvegyült meg és vesztette el az állását. Különös és egyben páratlan barátság alakul ki közöttük, miközben megosztják egymással az életben szerzett negatív élményeiket. Pat emellett kiváló lehetőséget lát a lányban felesége visszahódítására, hiszen Tiffany ismeri Nikkit. Tiffany felajánlja segítségét, cserébe egy táncversenyen szerepelnie kell vele Patnek, aki szerint ez egy jó lehetőség, hogy megmutassa, ő igenis megváltozott. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a “minden rosszban van valami jó”-tézis. Pat végül Tiffanyt választja a felesége helyett.

Kritika

origo-Elmebeteg szerelem

A Napos oldal előzetese

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek