Kristin Loberg-Gabonaagy

Kristin Loberg-Gabonaagy
május 7th, 2016
|

Adatlap

Szerző:David Perlmutter, Kristin Loberg
Cím:Gabonaagy – Megdöbbentő tények a gabonáról, a cukorról és a többi szénhidrátról – az agy néma gyilkosairól
Kiadó:Kossuth Kiadó
Oldalszám:358 oldal
Kiadás éve:2014
Webáruház:bookline

Tartalom:

David Perlmutter neurológus és táplálkozástudós, számos könyv szerzője a gabonaagyúságról írta új könyvét. Mondanunk sem kell, hogy zajos nemtetszés-nyilvánítások közepette.
Ez a könyv tetszik vagy sem egy újabb repedést ütött a nyugati táplálkozás piramisán. Pedig nem tett semmi rosszat, csak összefoglalta a kutatók által már jól ismert tényeket arról, hogy az Alzheimer-kór és általában a demenciák, illetve a Parkinson-kór és egyéb neurodegeneratív betegségek fő okozói a finomított szénhidrátok.

A szerző pontról pontra levezeti, hogyan okoz a finomított szénhidrátok fogyasztása először inzulinrezisztenciát, majd metabolikus szindrómát, és az így megemelkedett gyulladásszint végül miként idézi elő az agy szó szerinti zsugorodását és összezavarodott működését.
Persze, Perlmutter szavaival élve, nem lehet azért hibáztatni az embereket, mert eddig a szakértőkre hallgattak. Egy ideje azonban másféle szakértők is felbukkantak, nem csak a hivatalos orvostudomány dogmáit szajkózók. Remélhetőleg előbb-utóbb az ő fülükbe is eljut az új kor új tudományának híre, talán éppen e könyv révén.

Beleolvasás a könyvbe:

Kristin Loberg-Gabonaagy

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek