Kéjlak

november 4th, 2015
|

Adatlap

Cim:Kéjlak
Eredeti cim:The Loft
Év:2014
Játékidő:108 perc
Stilus:Thriller, Misztikus, Romantikus
Ország:Usa, Belgium
Imdb:6,3

Alkotók

rendező:Erik Van Looy
forgatókönyvíró:Bart De Pauw, Wesley Strick
zeneszerző:John Frizzell
producer:Matt DeRoss

Szereplők

Karl Urban
James Marsden
Eric Stonestreet
Matthias Schoenaerts
Isabel Lucas

A Kéjlak tartalma

Öt nős férfi megosztozik egy igényes szépen berendezett tetőtéri lakáson, amit egy éjszakás kalandokra és szeretőkre használnak fel. Amikor a testület egy meggyilkolt szőke nő holttestét meglátja a Kéjlak ágyán heverni, a férfiak egymás között kezdenek el gyanakodni, hogy vajon ki követhette el eme szörnyű bűncselekményt, mivel csak ötjüknek van kulcsuk a helyszínhez. A visszaemlékezés révén összefonódik a jelenetek a jelennel, melynek történéseit próbálják kibogozni.

Az öt férfi a következő:
1. Vincent Stephens: Azon épület tervezője és építésze, amelyben a kéjlak ki lett alakítva; házas, gyerekei vannak; ő javasolja kezdetben ötjüknek, hogy használják a kéjlakot privát oázisként, és őt vádolja meg a többi férfi a gyilkosság elkövetéséért.
2. Luke Seacord: Felesége, Ellie inzulinfüggő; ő fedezte fel a holttestet és hívta a kéjlakhoz Vincentet és a többieket. A rendőrség azt gyanítja, hogy vonzódik Vincenthez. Fel is vette videóra a többiek tevékenységét a kéjlakban, természetesen a tudtuk nélkül.
3. Dr. Chris Vanowen: Egy házas pszichiáter; Phillip féltestvére. Chrisnek és Phillipnek van egy féltestvérük, Zoe. Chris volt a legvonakodóbb az ötlettel kapcsolatban, és ő is volt az utolsó, aki elfogadta a kulcsot a kéjlakhoz. Végül azért fogadta el, mert tetszik neki Ann, aki aztán a szeretője lesz. A nő elmondja Chrisnek, hogy ne essen szerelembe, mert ő egy prostituált. Chris odaadja neki a kulcsát bizonyítékként arra, hogy nem használja a kéjlakot más nőkkel.
4. Marty Landry: Felesége Mimi; Marty egy alkoholista kéjenc. A feleségével elválnak, amikor egy nő (akivel korábban bolondozott) felbukkan a háza előtt és kitálal mindent, ami kettejük között történt.
5. Phillip Williams: Chris féltestvére, mivel ugyanazon az édesanyjuk. Felesége Vicky, aki egy ingatlanfejlesztő, a főnöke egyedüli lánya; egy droghasználó, aki egy erőszakos családban nőtt fel, a bántalmazó édesapja mellett; Zoe oltalmazója, és figyelmezteti a többieket, hogy nem feküdhetnek le vele.

A meggyilkolt áldozat Sarah Deakins: Vincent, Luke és Marty találkozott vele egy bárban; Vincent és Luke egyaránt vonzódott hozzá, de ő neki csak Vincent tetszett meg és rögtön össze is jött vele. Egy esti partin mindketten részt vettek, ahol Sarah azzal fenyegette meg Vincentet, hogy elmondja a feleségének a történteket, mivel a nő mindenképp szét akarta választani őket, de az utolsó pillanatban sikerült Lukenak lebeszélnie erről. Ezt követően Sarah látszólag öngyilkosságot próbált elkövetni a Kéjlakban azáltal, hogy pezsgővel tablettákat iszik. Ekkor fedezte fel Luke és ő azonnal felhívta Christ, Martyt és Phillipet, akiknek egy üzenetet mutat Vincent. A jegyzeten az volt olvasható, hogy: Találkozunk a következő életben.; Ezt a jegyzetet Chris elveszi a kéjlakból.

Kritika:

filmtekercs – Hihetetlen, mennyi felesleges pénze van Hollywoodnak!

A Kéjlak előzetese

One Comment:

    A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek