Karen Pryor-Ne lődd le a kutyát!

Karen Pryor-Ne lődd le a kutyát!
2016. május 23. hétfő
|

Adatlap

Szerző:Karen Pryor
Cím:Ne lődd le a kutyát! – A tanítás és tréning újfajta művészete
Kiadó:Kutyasuli Kft.
Oldalszám:192 oldal
Kiadás éve:2015
Webáruház:alexandra

Tartalom:

“Karen Pryor egy úttörő… Bárki, aki eredményesebb szeretne lenni a gyermeknevelésben, tanításban, vagy a saját viselkedésének irányításában hasznosnak fogja találni ezt a könyvet.” (B. F. Skinner)

“Egy régi graphisoftos kollégám és barátom megkért, hogy írjak ajánlást ehhez a kedves könyvhöz. De miért pont én? – kérdeztem, hiszen tudja, hogy nagyon rosszul nevelem a kutyámat, a Xanthos nevű leonbergit, akit képtelen vagyok leszoktatni arról, hogy végtelen szeretetében minden hazaérkezésemkor mind a 80 kilójával rám ugorjon. Azt válaszolta, hogyha beleolvasok, megértem. Csakis közös graphisoftos múltunkra gondolhatott. A Graphisoft vállalt küldetése ugyanis ez volt: Ösztönözni a tehetségeket, kihozni belőlük a legtöbbet. “The Power to Empower.” És ez nagyjából sikerült is, enélkül a Graphisoft nem válhatott volna azzá, amivé lett, saját kategóriájában világpiac-vezetővé. Tehát valamit biztos jól csináltam. Ezzel szeretek is dicsekedni, és beleolvastam a könyvbe. Megtaláltam benne minden hibámat, mindent, amit rosszul csináltam. Ezek szerint, ha előbb kapom kezembe ezt a könyvet, akkor a Graphisoft még ennél is többre vihette volna. Ez most már utódomra marad, neki és minden más cégvezetőnek is ajánlom a könyvet, nekem pedig marad feladatként Xanthost leszoktatni az ugrálásról.” (Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója)

“Nagyszerű olvasmány a viselkedések, szokások megértéséhez! A könyvből megismerhetjük, hogy az állatok tanítása során használt, pozitív megerősítést alkalmazó módszerek hogyan ültethetők át emberi kapcsolataink, együttélésünk megkönnyítésére és hogy hogyan jussunk el a tanítás során a szándéktól a megvalósításig.” (Vámosi-Nagy Nóra, a Klikk! című könyv szerzője)

“Miért kellene parancsolni, ha meg is lehet kérni? Ez a könyv az együttműködés alapiskolája! Minden befektetés, amit a figyelemre fordítok, sokszorosan megtérül. Íme egy zseniális mű, arról hogyan legyünk hatékonyak a környezetünkben élő emberekkel és más barátainkkal! Szülőknek, tanároknak, menedzsereknek, beosztottaknak, főnököknek és politikusoknak kötelező!” (Korom Gábor, a Neked Ugatok! című könyv szerzője, a Tükör Módszer alapítója).

Beleolvasás a könyvbe:

Karen Pryor-Ne lődd le a kutyát!

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek