Jean Anthelme Brillat-Savarin-Az ízlés fiziológiája

Jean Anthelme Brillat-Savarin-Az ízlés fiziológiája
2017.03.25.
|

Adatlap

Szerző:Jean Anthelme Brillat-Savarin
Cím:Az ízlés fiziológiája
Kiadó:Fapadoskönyv.hu
Kiadás éve:2012
Webáruház:bookline

Tartalom:

A gasztronómia az egyetlen olyan élvezet, ami soha nem fáraszt – vallja a téma alapművének megfogalmazója, Jean Anthelme Brillat-Savarin. Máig őt idézik, és szinte istenítik az ínyencek, gourmet-k pápájukként. Holott a csevegő, anekdotázó szerző nem közöl hagyományos recepteket, nem sorolja a hozzávalókat és az elkészítés mikéntjét. Mégsem tudunk szabadulni ellenállhatatlan mesélőkedve szerteágazó folyondárjaitól.Mintha filozofikus okfejtést adna közre, „elmélkedés”-ekre osztja mondanivalóját, közben semmi rendszer nem bontakozik ki az ötletszerűen egymás mellé sorakozó fejezetekből. Hol az elhízásról, máskor a böjtről, az alvásról, az álmokról jut eszébe egy-egy történet, amelyeket feltétlenül meg akar osztani olvasójával. Történeti visszapillantást nyújt a rómaiak lakomái, a Lajosok udvara felé; s hitet tesz a vendéglők, kávéházak, éttermek szükségessége mellett.Vonzó perspektíva a mai neszkafé – lógatós tea – zacskós leves konyhaművészet számára.

Beleolvasás a könyvbe:

Jean Anthelme Brillat-Savarin-Az ízlés fiziológiája

Írj egy hozzászólást: