Ha/Ver

haver, kick-ass
szeptember 21st, 2017
|

Adatlap

Cím:Ha/Ver
Eredeti cím:Kick-Ass
Év:2010
Játékidő:117 perc
Stílus:Vígjáték, Akció
Ország:USA, UK
Imdb:7,7

Alkotók

rendező:Matthew Vaughn
forgatókönyvíró:Matthew Vaughn, Jane Goldman
zeneszerző:Ilan Eshkeri, Marius De Vries, Henry Jackman, John Murphy
producer:Matthew Vaughn, Kris Thykier, David Reid, Brad Pitt, Tarquin Pack, Adam Bohling

Szereplők

Nicolas Cage
Aaron Taylor-Johnson
Chloë Grace Moretz
Evan Peters
Garrett M. Brown
Deborah Twiss
Elizabeth McGovern
Corey Johnson
Anthony Desio
Lyndsy Fonseca
Sophie Wu

A Ha/Ver tartalma

Dave (Aaron Taylor-Johnson) egy átlagos iskolás srác, aki a legtöbb idejét a kocka haverjaival tölti és mindenre recskázik ami kerek. Ja, és képregényeket olvas. Se nagy vagyona nincs mint Bruce Wayne-nek és nem is egy másik bolygóról jött, mint Superman, és úgy általában véve sincs semmilyen szuper képessége, de egy nap úgy dönt, hogy ő márpedig szuperhős lesz. Amikor megérkezik a netről rendelt hacukája elkezd a tükör előtt gyakorolni, és eljön a pillanat, amikor élesben is kipróbálhatja magát. De nagyon pórul jár, mert leszúrják és ráadásként még egy kocsi is átmegy rajta. A kórházban össze drótozzák és fémekkel pótolják a törött részeket, így már legalább majdnem olyan mint Farkas az X-men-ből. Újult erővel vág bele a szuperhősködésbe, és másodszorra már sikerül is megmentenie egy embert, aminek hatására kitör a Ha/Ver láz az országban, hatalmas sztár lesz belőle, a népszerűsége az egekbe szökik.

A magánéletben is kezdenek jobban alakulni a dolgai, az eddig csak messziről csodált álomnő kezdeményezni kezd nála, az apró gubanc csak az, hogy melegnek hiszi őt. De hősünk nem mond le az élvezetekről, és bele megy a meleg vagyok játékba.

Ha/Ver-ként is újra akcióba lendül, de az ismételt leégéstől ezúttal egy másik szuperhős menti meg, akit Kis Dög-nek (Chloe Grace Moretz) hívnak, Ő Ha/Ver-al ellentétben egy igazi kis bestia, olyan lány, aki a születésnapjára kést kér és kívülről fújja a fegyvereket. Ő Vérprofival, az apjával szuperhősködik, és Frank-re (Mark Strong) vadásznak, aki a városban úralja az alvilági életet. Módszeresen ritkítják az embereit és elveszik a pénzét, aminek a hatására Frank kezdi elveszíteni a hatalmát. Ezért kiadja az utasítást, hogy el kell kapni Ha/Ver-t és a többieket, és ebben a fia, Chris (Christopher Mintz-Plasse) nyújt neki mentőövet, aki egy hatalmas nagy kocka, mint Ha/Ver. Éppen ezért kitalálja, hogy beöltözik Vörös Párának, és beférkőzik Ha/Ver bizalmába, hogy utána tálcán nyújtsa át őt az apjának.

A Ha/Ver előzetese

One Comment:

    A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek