Génrejtek

február 6th, 2016
|

Adatlap

Cim:Génrejtek
Eredeti cim:Sanctuary
Helyszín:Coquitlam/Kanada, Vancouver/Kanada
Gyártó:Bell Broadcast and New Media Fund, Sanctuary 1 Productions, Stage 3 Media
Forgalmazó:Tricon Films and Television, The Sci-Fi Channel, Syfy, AXN
Év:2008-2011
Játékidő:44 perc
Stilus:Misztikus, Sci-Fi, Fantasy
Ország:Kanada
Imdb:7,4

Alkotók

rendező:Martin Wood, Steven A. Adelson
forgatókönyvíró:Damian Kindler
producer:Lee Wilson, Amanda Tapping, Martin Wood

Szereplők

Amanda Tapping
Robin Dunne
Christopher Heyerdahl
Ryan Robbins
Agam Darshi
Emilie Ullerup

A Génrejtek tartalma

A Menedék különféle természetfeletti, abnormális élőlények otthona, melyben biztonságban élhetnek a külvilágtól, illetve a külvilág is biztonságban élhet tőlük. Dr. Helen Magnus és csapata ezen természetfelettiek megsegítését tűzte ki céljául.

Dr. Helen Magnus – Amanda Tapping, 157 éves (a sorozat kezdetén), Angliában született orvos és tudományos kutató, aki annak szenteli életét, hogy elfogja és megvédje a “szörnyeket”. Ő működteti a Menedék nevű helyet, ahol e természetfeletti lényeket tanulmányozza és segíteni próbál rajtuk.

Dr. Will Zimmerman – Robin Dunne, egy zseniális törvényszéki pszichiáter, akinek Dr. Helen Magnus állást kínált a Menedékben, hogy munkáját segítse azoknál a természetfeletti lényeknél, akiknek különösen nehéz a bizalmukba férkőzni.

Ashley Magnus – Emilie Ullerup, dr. Magnus és John Druitt lánya, profi szörnyvadász édesanyja mellett.
Henry Foss – Ryan Robbins, a Menedék számítástechnikusa, fegyvertervezője és védelmét ellátója, aki vérfarkasként maga is természetfeletti képességekkel bír.

John Druitt – Christopher Heyerdahl, dr. Magnus egykori szerelme, maga Hasfelmetsző Jack, aki Helen egyik első páciense volt. Speciális képessége a teleportálás időben és térben.

Nagyfiú – Christopher Heyerdahl, dr. Magnus egykori páciense, aki nem akarta elhagyni a Menedéket, miután a doktor megszabadította néhány lövedéktől, így állást kapott dr. Magnustól

Kate Freelander – Agam Darshi, a Cabal egykori szabadúszója, aki a 2. évad elején állt be Dr. Magnus csapatába, miután a Cabal ellene fordult.

Kritika

sorozatjunkie – 1. Évad megnéz
sorozatjunkie – 2. Évad Premier megnéz
sorozatjunkie – Kezdett a 4. Évad megnéz

A Génrejtek előzetese

2. Évad 3. Évad 4. Évad

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek