Francesca Ambrogetti-Ferenc pápa

Francesca Ambrogetti-Ferenc pápa
augusztus 12th, 2016
|

Adatlap

Szerző:Francesca Ambrogetti, Sergio Rubin
Cím:Ferenc pápa – Beszélgetések Jorge Bergoglióval
Kiadó:Ulpius-ház
Oldalszám:244 oldal
Kiadás éve:2013
Webáruház:bookline

Tartalom:

2013. március 13-án Jorge Bergoglio bíborost választották meg Joseph Ratzinger utódjául, hogy Ferenc pápa néven elfoglalja Szent Péter trónusát. A Sergio Rubinnal és Francesca Ambrogettivel folytatott beszélgetések alapján készült könyv különleges képet nyújt az új pápa életének eseményeiről.

Jorge Bergoglio egyszerű, közvetlen nyelven meséli el, ahogy a családja 1929-ben Buenos Airesbe érkezett, beszámol születésének körülményeiről, gyerekkoráról, és arról, hogy egy súlyos tüdőgyulladás nyomán miképp érzett először elhivatottságot a papi pálya iránt. Elkísérjük a szemináriumba, az első ottani óráira, megtudjuk, milyen tapasztalatokat szerzett később mint pszichológia- és irodalomtanár… míg II. János Pál pápa bíborossá szentelte, és ezzel kezdetét vette a „Bergoglio-jelenség”.

Bergoglio bátran és őszintén válaszol az egyenesen feltett kérdésekre, a rá jellemző világossággal fejti ki gondolatait akár kényes témákban is: véleményt mond az ima élményéről, a cölibátusról, az egyház közösségi tevékenységéről, a pedofilbotrányokról és az argentin diktatúráról egyaránt.

Beleolvasás a könyvbe:

Francesca Ambrogetti-Ferenc pápa

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek