Forró Pál-A férjhez menés művészete

Forró Pál-A férjhez menés művészete
november 27th, 2017
|

Adatlap

Szerző:Forró Pál
Cím:A férjhez menés művészete
Kiadó:Infopoly Alapítvány
Oldalszám:244 oldal
Kiadás éve:2013
Webáruház:lira, bookline, libri

Tartalom:

Forró Pál (1884 ‑ 1942) korának egyik legnépszerűbb írója, forgatókönyvírója, a magyar filmgyártás egyik megteremtője volt.
Hatalmas életműve feldolgozatlan, feltáratlan, pedig írásai zöme ma is aktuális, hisz az örök témát, a nő és férfi viszonyát járta körül számtalan történetben. Az első magyar férfi szerzők közé tartozott, akik hangosan álltak ki a nők jogaiért. Történeteiben az okos, határozott, a férfiakkal egyenlő elbánást igénylő, tehetséges lányokkal, asszonyokkal találkozunk, s őket gyakran szembeállítja a gyermeteg, de zsarnoki férfiakkal. Elsők között volt, aki a pubertáskor lelki és testi kínjait az olvasók elé tárta, s a fiatal felnőttek életindulását érzékenyen mutatta be.

A férjhez menés művészete című könyve és ennek párja, A boldog házasság tudománya életművének esszenciáját adják. A valóságos szerelmi történeteken és ezek értelmezésén át megismerhetjük a két világháború közötti középosztály társadalmát, illemkódexét, erkölcsét, párkapcsolatait. E könyveket tekinthetjük pszichológiai ismeretterjesztésnek, tanácsadásnak, de szociográfiának is, egy letűnt polgári világ és értékei bemutatásának.

Aktualitását nem csak az örök küzdelem, a férfi és nő harca, a családalapítás szépséges nehézségeinek nem változó problémái adják, hanem az is, hogy hiányzik a hazai könyvtermésből a polgári világ és értékrend (akkori) szabályait érzékletesen bemutató irodalom. Tanításai nem vesztettek érvényességükből.

E könyveket azoknak ajánljuk, akik hisznek abban, hogy meg lehet találni az igazi társat, s okosan berendezve a mindennapokat, a házasság a boldogság legfőbb forrása lehet.

Beleolvasás a könyvbe:

Forró Pál-A férjhez menés művészete

One Comment:

    A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek