Dr. Szántó Szilárd-Mi az igazság az asztrológiáról?

Dr. Szántó Szilárd-Mi az igazság az asztrológiáról?
július 25th, 2016
|

Adatlap

Szerző:Dr. Szántó Szilárd
Cím:Mi az igazság az asztrológiáról?
Oldalszám:150 oldal
Kiadás éve:2009
Webáruház:libri

Tartalom:

Vágó István néhány évvel ezelőtt az Origo internetes portál látogatóinak kérdéseire az alábbiakat válaszolta:

Miért nem hisz a horoszkópban?
– Azért, mert az egész téma humbugra épül, minden állításuk légből kapott, és semmit soha nem bizonyítanak. Szívem szerint bizonyítási eljárást rendelnék el egy asztrológus ellen, hogy igazolja, honnan veszi az adatait.

Utánaolvasott a témának? Nem gondolja, hogy olyan dolgokról nyilatkozik, amit nem ismer?
– Én nyitott vagyok ezeknek a munkáknak a megismerésére, de miközben már évek óta várom, hogy asztrológus ellenfeleim bemutassanak egy ilyen tanulmányt, erre ők még nem kerítettek sort. Mindig annak kell bizonyítania, aki állít valamit, nem annak, aki kételkedik.

Nos, ez a könyv pontosan azt vizsgálja, amit az ismert műsorvezető hiányolt. A kötet első felében részletes áttekintés található az asztrológia társadalmi elfogadottságáról, valamint az elmúlt ötven évben végzett asztrológia tárgyú kutatásokról. A második részben a szerző közel tíz éves kutatásainak első eredményei olvashatók.
Ez a munka az első, szigorúan tudományos szempontok alapján felépített kutatás Magyarországon az asztrológia tárgyában. A vizsgálat 4850 emberre terjedt ki. A kutatás teljes anyaga dokumentált, s az bármely komoly kutató számára hozzáférhető. Az adatokat a szerző a leggondosabban gyűjtötte össze, a kutatást előre lefektetett szempontok alapján végezte.

Semmilyen előzetes hipotézist nem alkalmazott, és kifejezetten került minden spekulatív vagy irracionális elemet. Arra törekedett, hogy kizárólag csak a tényeket fogadja el. Meglepve tapasztalta, hogy a minta bármilyen vonatkozását nézte, mindenhol valami markáns jellegzetességeket tapasztalt.
Ebben a könyvben olyan tények és eredmények szerepelnek, melyeket különböző szakértők bevonásával meg kell vitatni, és a helyükre kell tenni. Újabb, komplexebb vizsgálatok serege kell. A szerző meggyőződése, hogy nem állítható szembe a hagyományos tudomány és az ezotéria. Azt vallja, hogy minden olyan jelenséget, amely bármely okból az érdeklődés homlokterébe kerül, lehet és kell is vizsgálni. A tudomány története azt bizonyítja, hogy lehetnek olyan területek, melyek kezdetben abszurdnak, “légből kapottnak” látszanak, valójában a világról alkotott ismeretünk egy másik dimenzióját nyitják meg.

A higgadt és szakszerű kutatásnak pontosan az a célja, hogy megvizsgáljon minden lehetséges állítást, és segítséget nyújtson abban, hogy a világról alkotott képünk mennél teljesebb legyen.

Beleolvasás a könyvbe:

Dr. Szántó Szilárd-Mi az igazság az asztrológiáról?

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek