Dr. Koncz István-Médiapszichológia

Dr. Koncz István-Médiapszichológia
2018. március 18. vasárnap
|Adatlap

Szerző:Dr. Koncz István
Cím:Médiapszichológia
Kiadó:Fapadoskönyv Kiadó
Oldalszám:80
Kiadás éve:2011
Webáruház:bookline,libri, lira

Tartalom:

A 7–11 évesek legyenek képesek különböző tárgyakat, embereket, eseményeket különböző nézőpontból bemutatni a média variációs lehetőségeinek kihasználásával. Ez a szöveg tantervi részlet Nagy-Britanniából, ahol 1990-től a média kötelezően oktatott műveltségi területté vált.

Figyelemre méltó, hogy a hazai oktatási rendszer követelményei között nem szerepel a 6–12 éves gyerekek médianevelése (M. Tóth Géza, 1998.)

Ez azért is különös, mert Európa gazdaságilag fejlett országainak tantervi rendszere a kisiskolás korú gyerekek médiaoktatására nagy gondot fordít. Ez az a korosztály, amely az audiovizuális média hatásaival szemben a legvédtelenebb. Szüleik, akik már jórészt maguk is a „képcső-nemzedékek” közé tartoznak, sem mindig képesek a gyermekeik számára esetleg káros hatású hang- és képözönt megszűrni. A fő feladat az, hogy tanuljunk meg okosan együtt élni a médiumokkal, megtanítani kezelni azokat, s okosan használni gyerekeink (irányított és ön) én-építkezéséhez.

A szelektálási, feldolgozási, beépítési készségek ki­alakításában nagy szerepe van a médiapedagógiától, -pszi­cho­lógiától muníciót kapó pedagógusoknak. Mind­ezek miatt is nagy jelentőségű a tanárjelöltek mé­di­a­orientációja, az ilyen szakirányú képzés és gyakorlati felkészítés.

Beleolvasás a könyvbe:

Dr. Koncz István-Médiapszichológia

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek