Dinka, Török Tivadar-Újpesti vicctorony

2015. december 21. hétfő
|

Szerző:Dinka , Török Tivadar
Cím:Újpesti vicctorony
Kiadó:Napkút Kiadó
Oldalszám:32 oldal
Kiadás éve:2015
Webáruház:molybolt, lira

Tartalom:
Lapunk olvasói egy karikatúrafüzetecskét tartanak a kezükben. Felmerül a kérdés, honnan ez a bohókás cím? Miért éppen Vicctorony? Győztes csapaton ne változtass! Ismerjük minden nyerő kapitány mottóját.
Mi sem változtattunk azon a nyerő művészcsoporton, melynek tagjai ősszel kiállítottak az Újpest Galériában. Akkor és ott adtuk a „Vicctorony” nevet a kiállításnak. Az bejött, mert sok érdeklődő jött be az utcáról.

A rajzolók egyben sportemberek is. Bizony sokan laknak itt a kerületben. Egy-egy szombaton kipirulva biztatják kedvenc csapatukat, az Újpest FC-t. Maguktól összedugták borzas fejüket és úgy döntöttek, hogy karikatúrákkal fogják köszönteni Magyarország második legrégebbi sportegyesületét, a 130 éves UTE-t, és a labdarúgócsapatot.
Ezeket a rajzokat foglaltuk most egy kis csokorba, ha nem is 130, csupán 34 oldalon. A szerkesztés során többször kaptunk nevető Göröcsöt. Nem is sokat, de pár remek rajzot Bene hagytunk a lapba. Célunk, hogy a szurkolók egy Szusz(á)ra kiolvassák azokat.

Ahogy Kaján Tibor mondta: – „A karikatúra, csak egy kis porszem a művészetek tengerében, de szembe jutva, bizony nagy viszketést tud okozni.” Mi megpróbálunk viszketés nélkül nevettetni. Azt hiszem, nekünk is kell a patkolás, mert ez kemény mérkőzés lesz! Megpróbáljuk a rekeszizmokat nem középiskolás fokon lazítani.
Az Altamira Egyesület rajzolói

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek