Dariush Derakhshani-Maya, 3D modellezés és animáció

november 3rd, 2015
|

Szerző:Dariush Derakhshani
Cím:Maya, 3D modellezés és animáció
Kiadó:PERFACT-PRO KFT.
Oldalszám:528 oldal
Kiadás éve:2009
Webáruház:bookline

Tartalom:
Az Academy Award díját elnyerő Maya 3D animációs szoftver a legjobb választás a filmes és videós művészek, a játékfejlesztők és a 3D tervezéssel foglalkozó szakemberek számára. A Maya – 3D modellezés és animáció könyvből megtanulhatjuk, hogyan hozzuk létre, rendereljük és animáljuk saját digitális modelljeinket és jeleneteinket, és megszerezhetjük a Maya ismeretek alapjait is.

A nagysikerű könyv kiváló kiindulópont a 3D és a Maya világának megismeréséhez. Az alapoktól indulva, gyakorlati példákkal kombinálva szórakoztató és egyszerű módon tanítja meg a Maya alapvető eszközeinek használatát, és közben a Maya 2008 verzió újdonságaival is megismertet. Kövessük az egyértelmű, lépésről lépésre haladó leckéket, és így a CD-n található projektfájlokat használatával gyakorlati tudást szerezhetünk. A színes mellékletben lenyűgöző modellek képeit találjuk, amelyek további ösztönzést adhatnak a fejlődésünkhöz.

– Megismerjük a Maya 2008 kezelőfelületét
– Emberi kéz, rakéta és gőzmozdony létrehozása közben kísérletezünk a modellezéssel
– Elsajátítjuk a NURBS-ök, poligonok és subdivek alapjait
– Felfedezzük a shadelés és textúrázás finomságait
– Egy gőzmozdony modelljét előkészítjük automatizált animáláshoz
– Természetesebb bevilágítást hozunk létre mental rayŽ Final Gather és Global Illumination használatával
– Valóságszerűbb eredményeket állítunk elő Maya Render Layers és egy Ambient Occlusion pass alkalmazásával

A CD-mellékleten képeket, filmeket és jelenetfájlokat találunk, amelyek a könyv egyes anyagainak megtekintését teszik lehetővé. A projektfájlok segítségével végigcsinálhatjuk a gyakorlatokat. A CD a Maya Personal Learning Edition szoftvert is tartalmazza.

A könyv a Maya 2008 szoftver alapján készült. A könyv weboldalán további hasznos információkat találhatunk a szoftverrel és az újdonságokkal kapcsolatban.

Dariush Derakhshani díjnyertes 3D animátor, szerző és oktató. Olyan filmeken dolgozott, mint a Fantasztikus négyes és A faun labirintusa, a South Park sorozat, illetve közreműködött számtalan reklámban és zenei klipben. Mayát és 3D-t oktat, ő az Introducing 3ds Max 9 és az Introducing Maya könyvek szerzője, illetve a Mastering Maya 8.5 kiadvány társszerzője.

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek