Brian Hare-Az okos kutya

Brian Hare-Az okos kutya
március 21st, 2018
|Adatlap

Szerző:Brian Hare, Vanessa Woods
Cím:Az okos kutya: A kutyák sokkal többre képesek, mint gondolnád
Kiadó:21. Század Kiadó
Oldalszám:351
Kiadás éve:2013
Webáruház:lira, bookline,libri

Tartalom:

Az utóbbi egy évtizedben többet tudtunk meg arról, hogyan is gondolkodnak a kutyák, mint azt megelőzően egy egész évszázad alatt. A kognitív tudományok területén elért áttörő eredmények, melyekben Hare is kulcsszerepet játszott, bizonyították, hogy a kutyák az állatok között egyedülálló, sajátos zsenialitással tartanak fenn jó viszonyt az emberekkel.

Brian Hare lenyűgöző felfedezést tett: amikor a kutyák valamikor 40 000 évvel ezelőtt önmagukat háziasították, sokkal hasonlóbbá váltak az embergyerekekhez, mint őseik, a farkasok.
A háziasulással egészen újfajta szociális intelligencia jelent meg a kutyákban. Ez a felfedezés megváltoztat mindent, amit a kutyákról, a kutyák idomításáról gondolunk – ráadásul ez a forradalom már meg is kezdődött.

Hare kutatásai során számtalan fajta kutyával dolgozott menhelyen élő kölyökkutyáktól kezdve az egzotikus, új-guineai éneklő kutyákig; saját gyerekkori kutyájától, Oreótól a legdivatosabb schnauzer-pudli keverékekig. Az okos kutya korunk legfontosabb, kutyákról szóló könyve – annak a tudósnak a tollából, aki a forradalmasította kutatásukat.

Brian Hare – kutyakutató, evolúciós antropológus, a Duke Kutyagondolkodási Központ alapítója, – és Vanessa Woods könyve a kutyák intelligenciájának, legokosabb háziállataink gondolatvilágának forradalmian új megközelítését mutatja be.

Beleolvasás a könyvbe:

Brian Hare-Az okos kutya

A hozzászólások átalakítás miatt nem mükődnek