Bokor Pál-A siker helye Hollywood

Bokor Pál-A siker helye Hollywood
2018. január 30. kedd
|

Adatlap

Szerző:Bokor Pál
Cím:A siker helye Hollywood-Magyarok találták fel az amerikai filmet?
Kiadó:Atlantic Press Kiadó
Oldalszám:190 oldal
Kiadás éve:2008
Webáruház:lira, bookline, libri

Tartalom:

Az amerikai film regénye a magyarországi Ricse községben kezdődik, ahol Adolph Zukor született, és Tolcsván, ahol William Fox szülei éltek. Ki kicsoda a filmfővárosban, melynek a sztárok csak az arcát adják, nem a lelkét, de még az agyát sem? Mi a stúdiófőnökök, producerek, az ügynökök és a sajtósok helye és szerepe a hierarchiában? A tudnivalók gondos összegyűjtése mellett a szerző megnyerő őszinteséggel ír arról is, hogy voltaképpen kik alapították a filmfővárost, hogy mi az igazság a hollywoodi producerek kicsapongó életmódjáról és alacsony intellektusáról. Igaz-e, hogy Hollywoodot európai zsidó bevándorlók találták ki és igazgatják napjainkban is?

És közben a fantasztikus sikertörténetek: a két magyar származású stúdióalapító hullámvasút-élete, Lew Wassermann, aki a Hollywood királya nevet is kiérdemelte, Michael Ovitz, az ember, akinél Tom Cruise és annyi más világsztár előszobázott, Robert Evans és Don Simpson, az amerikai fimgyártás dúvadjai, és a többiek – kiváló elmék, féktelen szenvedélyek, intrika, pénzéhség és kreativitás a világsikerek hátterében.

A bulvársajtó felszíne alatt alig látható amerikai filmbirodalom igazi arca tárul fel ebben az izgalmas és tanulságos könyvben.

Beleolvasás a könyvbe:

Bokor Pál-A siker helye Hollywood

A hozzászólások átalakítás miatt nem működnek